Debut cu stângul în preliminariile Campionatului European

0

Selecţionata de fotbal Under-21 a României a fost învinsă de echipa Albaniei cu scorul de 3-2 (0-0), marţi seară, la Elbasan, în meciul său de debut în Grupa E a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2025.
Tricolorii au condus cu 2-0 după o oră de joc, dar gazdele au reuşit o revenire incredibilă, marcând de trei ori până la final şi obţinând victoria. Echipa antrenată de Daniel Pancu, la debutul său ca selecţioner al naţionalei Under-21, a fost de nerecunoscut în ultima jumătate de oră, căzând fizic şi mental. România a deschis scorul imediat după pauză, prin Grameni (47), care a reluat din 6 metri centrarea lui Adrian Mazilu. Albanezii au avut şansa egalării la scurt timp, dar Rexhepi a nimerit bara (49), iar apoi Ignat a respins de pe linia porţii şutul lui Kurtulan. Mazilu a ratat incredibil singur cu portarul (53), şutând pe lângă poartă, iar gazdele au replicat imediat (54), şutul lui Stiven Shpendi ocolind ţinta. Tricolorii şi-au dublat avantajul prin Borza (58), care a reluat în plasă mingea respinsă de portar la şutul lui Rareş Ilie.
Albania a revenit în meci prin golul lui Cristian Shpendi (63), dar imediat Munteanu a ratat şansa de a reface diferenţa (64), şutul său din unghi fiind respins de portar. Berisha l-a surprins pe portarul Sava cu un o torpilă de la 30 de metri şi a egalat (71). România a căutat să marcheze golul victoriei, dar a mai cedat o dată, în min. 88, când Adrion Pajaziti a înscris cu un şut în plasa laterală, de la marginea careului.
Albania ocupă primul loc, cu 6 puncte (2 jocuri), urmată de Elveţia, 3 puncte (1 j), Muntenegru, 3 p (1 j), România, 0 p (1 j), Finlanda, 0 p (1 j), Armenia, 0 p (2 j).
România ca juca următoarele două meciuri pe teren propriu, cu Armenia (13 octombrie) şi Finlanda (17 octombrie).
Albania U21 – România U21 3-2(0-0)
România: 1. Răzvan Sava – 2. Alexandru Pantea, 3. Cristian Ignat, 6. Matei Ilie, 11. Andrei Borza – 17. Marius Corbu, 15. Cătălin Vulturar (10. Cătălin Cîrjan, 89), 8. Constantin Grameni (21. Robert Filip, 76) – 7. Adrian Mazilu, 9. Louis Munteanu (căpitan; 14. Rareş Burnete, 68), 19. Rareş Ilie (16. Rareş Pop, 76) Rezerve: 12. Alexandru Borbei – 4. Costin Amzăr, 13. Umit Akdag, 20. Marian Danciu, 22. Dan Sîrbu Selecţioner: Daniel Pancu.M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.