79 de piloți vor lua startul la Raliul Clujului

0

Sfârșitul acestei săptămâni readuce la start echipajele din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano, în ceea ce se anunță a fi o nouă ediție de excepție a etapei din Munții Apuseni – Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA.
Ultima etapă de asfalt a sezonului național de raliuri va aduce la start un număr total de 79 de echipaje, atât din țară, cât și din Bulgaria, Turcia, Italia, Estonia sau Portugalia.
Spectacolul și intensitatea competițională vor fi la cote maxime întrucât etapa clujeană poate desemna – matematic – campionul absolut al acestui sezon. Protagoniștii acestei lupte sunt Simone Tempestini – secondat de Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) și Sebastian Barbu – avându-l în dreapta sa pe Bogdan Iancu (Škoda Fabia Rally2 evo).
Piteșteanul Vali Porcișteanu, la start
Totuși, din lupta pentru supremația Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA nu-i putem uita nici pe câștigătorii ediției din 2021 – Bogdan Marișca și Sebastian Itu (Škoda Fabia R5). Pe lista de înscrieri regăsim și câteva surprize, cu Remus Cotuț la comenzile unui Citroën C3 Rally2, dar și pe Bogdan Cuzma, care va concura pentru prima oară în 2023 într-o etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, cu noul model de Škoda: Fabia RS Rally2. De la start nu va lipsi nici piteșteanul Vali Porcișteanu. Înaintea etapei de la Cluj, pilotul argeșean ocupă locul 9, cu 54 de puncte, adunate în cinci etape.
Frații Maior, cu gândul la ERC
Deși matematic sunt campioni pentru al doilea sezon consecutiv la categoria automobilelor cu două roți motrice, frații Norbert și Francesca Maior (Peugeot 208 Rally4) nu vor absenta de pe probele de asfalt ale Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Iar cum obiectivul din campionat este îndeplinit, cei doi se vor concentra pe pregătirea ultimei etape din Junior ERC, acolo unde sunt lideri și își doresc să-și păstreze poziția după etapa maghiară. După ediția mai puțin fericită din 2022, Cristi Sugár și Vlad Colceriu (Peugeot 208 R2) pornesc cu gândul unei clasări cât mai bune la două roți motrice, însă, în același timp, și cu dorința victoriei în ierarhia Juniorilor și a Cupei 208 R2, întrucât asta ar însemna că tinerii sportivi pot deveni campioni cu o etapă înainte de finalul sezonului. Și chiar dacă vorbim despre două echipaje foarte rapide, victoria nu este clară având în vedere că la start va fi prezent atât Marius Sîncrăianu – alături de Cosmin Diacu – dar vom avea parte și de o premieră, întrucât italienii Robert Dapra și Luca Guglielmetti (Peugeot 208 Rally4) – actualmente ocupanți ai poziției secunde în Junior ERC – se vor întrece pe asfaltul clujean.
Grupa N are multe necunoscute
Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA va fi a doua competiție din motorsportul românesc care aduce la start o mașină de specificație Rally3, cu turcii Celik Caglayan și Sedat Bostanci la comenzile modelului Renault Clio.
Când vorbim despre grupa N este aproape imposibil să prezicem cine este favorit la victorie, întrucât la start se vor prezenta atât Vali Porcișteanu (alături de Dan Dobre), cât și Vlad Cosma (cu Florin Dorca în dreapta,) precum și echipajul format din Bogdan Talașman și Laurențiu Mandu. Totuși, revenirea la start a clujeanului Ioan Mihuț (alături de Adi Pavel), poate reprezenta o surpriză la finalul probelor de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.