Tudor Pendiuc a cerut eliberarea!

1

Fostul primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc a depus la Judecătoria Pitești o cerere de eliberare condiționată. Solicitarea a avut primul termen de judecată marți, însă magistrații au dipus amânarea judecării. Următorul termen a fost stabilit pe 31 octombrie. Fostul primar, în vârstă de 69 de ani, se poate elibera condiționat după executarea unei treimi din pedeapsă. M.Sand
Tudor Pendiuc a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare în dosarul Publitrans, anul acesta pe 5 mai. A fost încarcerat în aceeași zi. Înainte de decizia finală dată de instanță Tudor Pendiuc a stat o perioadă de arest preventiv și în arest la domiciliu. Tocmai de aceea se consideră executată și se va deduce din pedeapsă perioada 6 noiembrie 2014 până în 14 august 2015. Având în vedere că fostul primar are 69 de ani, potrivit legii se poate elibera condiționat după ce a executat o treime din pedeapsă dacă în perioada de detenție a prestat anumite munci în penitenciar, iar fostul primar efectuează ore de muncă, ce îi vor fi scăzute din condamnare. Tudor Pendiuc a depus cererea fără să obțină o propunere de la Comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Mioveni. Asta pentru că orice persoană privată de libertate poate înainta cerere la instanță direct, oricând in timpul executării pedepsei. Cererea de eliberare condiționată a fost depusă de Tudor Pendiuc pe data de 2 octombrie. Primul tremen de judecată a fost stabilit pentru marți, 17 octombrie, numai că instanța a dipus amânarea judecării pentru data de 31 octombrie. În paralel cu cererea eliberării condiționate, fostul primar a solicitat , din nou, la Judecătoria Pitești schimbarea regimului de detenție. Acesta se află în regim semideschis și cel mai probabil vrea să aibă regim deschis.
Cererea a fost depusă cu 3 zile înainte de cea privind eliberarea condițioantă și ar trebui să se judece pe data de 4 decembrie, asta în cazul în care până la acea dată nu va fi liber.

1 COMENTARIU

  1. Noroc ca mai avem judecatori cu simt de raspundere!
    Pendiuc NU a fost eliberat si mai sta cel putin 7 luni la racoare…

    Prea putin pentru pedeapsa de 8 ani primita initial, scazuta (printr-un algoritm greu de inteles) la 4 ani la recurs si ajunsa la circa 1 an si jumatate de executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.