Dani Mocanu a fost plasat sub control judiciar

1
4

Manelistul Dani Mocanu a scăpat de măsura arestului la domiciliu, ieri fiind plastat sub control judiciar. La fel și fratele său. Ambii sunt cercetați într-un dosar de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce în vara anului trecut, au provocat un scandal într-o benzinărie din Pitești acolo unde un bărbat a fost lovit cu rangă. Bătaia a fost surpinsă de camerele de supraveghere.
Procurorii au precziat în rechizitoriu că în seara zilei de 18 august 2022, Dani Mocanu , fratele lui Nando Mocanu și alte persoane au lovit cu pumnii și cu o bară metalică doi bărbați. Scandalul a avut loc în benzinăria OMV de la ieșirea din Pitești. Camerele de supraveghere au înregistrat bătaia. Una dintre victime a avut nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale, în timp ce cealaltă victimă a necesitat șase zile de îngrijiri medicale. Din imaginile surprinse se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu. În august 2022 pe numele lui Dani Mocanu a fost luată măsura arestului la domiciliu. Fratele lui a stat în arest preventiv din august până în mai 2023 când și el a fost plasat în arest la domiciliu. Au fost trimiși în judecată, alături de ceilalți inculpați în toamna anului trecut. Ieri, Tribunalul Argeș a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Potrivit sentinței, cei doi nu au voie să prăsească orașul Ștefănești, unde au domiciliu, nu au voie să ia legătura între ei, nici cu victimele sau cu martorii din dosar.

Diferența de pedeapsă poate fi executată în penitenciar

Avocatul bărbatului care a fost lovit cu ranga, unul dintre părțile vătămate, este de părere că decizia de ieri este o măsură nepotrivită, dar care se poate întoarce împotriva inculpaților, dacă în cele din urmă vor primi o condamnare cu executare. ”Întrucât perioada arestului la domiciliu i se deduce din pedeapsă, după ce va fi judecat definitiv dosarul, acum că s-a dispus controlul judiciar, pe diferența de pedeapsă, ar putea să se dispună executarea în penitenciar. Deși, raportat la periculozitatea faptei și a făptuitorului, o astfel de măsură o consider oarecum nepotrivită. În opinia mea par blânde măsurile preventive luate față de cei doi inculpați. Să sperăm că nu se vor sustrage, în cele din urmă, de la răspunderea penală”, a declarat Ingrid Alexandrescu. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.