Premierul Ciolacu pe șantierul Autostrăzii Pitești – Sibiu!

0

Ieri, lucrările de pe șantierul secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu- Pitești, au fost verificate de autorități. Au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, viceprim-ministrul Marian Neacșu, directorul CNAIR, primarul Piteștiului, președintele CJ și reprezentanți ai constructorului. 
După cum am mai scris, pe Secțiunea 4 a Autostrăzii a început deja construcția primului tunel rutier forat din România care va avea 1350 m. Premierul și ceilalți oficiali au fost echipați ca pe șantier, cu căști și veste distincte și au vizitat porțiunea unde se construeiște tunelul. Delegația a fost însoțită de reprezetanții constructorului care le explica în permanență vizitatorilor cum decurg lucrurile și le oferea detalii tehnice. La final după ieșirea din tunel, același contructor le-a arătat mai multe schițe și le-a explicat cum se fac lucrările de pe proiect, ce utilaje se folosesc și cât de grea este lucrarea având în vedere complexitatea ei.

Lungime de 10 km

Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de 9,86 km iar pe traseu vor mai fi construite 12 poduri şi pasaje. Constructorul PORR Construct SRL este mobilizat în șantier cu aproximativ 140 de utilaje și peste 500 de muncitori. Termenul contractual de finalizare este anul 2027, dar antreprenorul și-a asumat deschiderea circulației pe această secțiune mai devreme. Contractul a fost semnat în data de 15.11.2021 și are o durată de 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție). Valoare contractului este de 1,678 miliarde de lei, fără TVA și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) – proiectare și Programul Transport (PT) – execuție. Ordinul de începere pentru faza de proiectare (16 luni/1 an și 4 luni) a fost emis în data de 01 martie 2022. Această fază a fost finalizată pe 30.06.2023 iar de la 1.07.2023 constructorul a intrat în faza de execuție (44 de luni/3 ani și 8 luni). La ora actuală stadiul fizic este de 10,2%. La momentul finalizării autostrada Sibiu-Pitești va avea 122,11 km și va completa coridorul 4 Pan-European pe A1. Va fi practic ultimul sector de autostradă care va închide acest coridor pe teritoriul României, deoarece în 2026 va fi finalizat și lotul 2 al secțiunii Lugoj-Deva. Practic după finalizarea tuturor secțiunilor autostrăzii Sibiu-Pitești (secțiunile 2 și 3 se vor finaliza în anul 2028), se va circula de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă. În decembrie 2022 a fost deschisă secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu – Pitești (Sibiu-Boița), cu o lungime de 13 km. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.