Patru bărbați condamnați pentru tentativă de omor

0
0

Patru bărbați au primit pedepse cu închisoarea fiind acuzați de tenativă de omor, loviri și alte violențe, și violare de domiciliu. Cei patru și-au lovit un coleg de serviciu, după ce împreună au băut în cadrul unei petreceri organizate de patronul lor. Cearta a pornit încă de la petrecere, unul dintre inculpați acuzând victima că l-ar fi pârât patronului că ar fi furat niște lemne de la locul de muncă. Deși a susținut că el nu a vorbit nimic despre furt, bărbatul a fost urmărit până acasă de cei patru și a fost atacat cu o rangă și o bâtă, fiind lovit și cu pumnii și picioarele. M.Sandu
Scandalul a avut loc pe data de 5 decembrie, în curtea victimei, din comuna Bălileşti. Din anchetă a reieşit că mai mulţi bărbaţi, colegi de serviciu la o societate de exploatare forestieră, au băut împreună, la o petrecere dată de patronul lor. După ce s-au îmbătat s-au luat la ceartă, amintindu-și de un conflict de la serviciu. Unul i-a reproșat colegului Ionel C., de 41 de ani, că l-a pârât patronului în legătură cu un furt de scânduri de la serviciu și din această cauză au avut probleme. Cearta s-a intensificat şi bărbatul acuzat a plecat acasă. A fost urmărit de patru colegi care au intrat peste el în curte. Proprietarul le-a cerut să iasă din ograda lui. Nu doar că nu au ieşit, dar l-au luat şi la bătaie! Ion C. a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele. Adrian T., de 31 de ani, a pus mâna pe un levier şi l-a lovit în cap. După ce s-a prăbuşit la pământ, atât Adrian T. cât şi Vasile Ş. de 42 de ani, ambii din comuna Ţiţeşti, au continuat să-l lovească deşi omul nu mai putea riposta nici nu se mai putea apăra. La scandal au mai participat și ceilalţi Constantin Bogdan G, de 40 de ani din Țițești și Mihai P., de 27 de ani, din Bălilești, care, la rândul lor, l-au lovit pe colegul de serviciu. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Pitești având fracturi costale și traumatism cranio cerebral. A necesitat 15 zile de îngrijiri medicale dar medicii au stabilit că i-a fost pusă viața în pericol.

Polițistul l-a găsit la pământ, plin de sânge

Scandalul a fost anunțat la 112 de soția bărbatului rănit. Deși aceasta a sunat la 112 înainte ca agresorii să sosească la poartă, i s-a spus să revină cu apel când agresorii vor ajunge. ”Astfel, la data de 05.12.2020, ora 19.13, persoana vătămată, a apelat serviciul şi a solicitat ajutorul organelor de poliţie, relatând că soţul său, a venit bătut de la serviciu, iar colegii săi de muncă îl ameninţă că vor veni la domiciliu pentru a-l agresa. Operatorul 112 i-a cerut persoanei vătămate, să revină cu un apel în momentul în care făptuitorii îşi fac simţită prezenţa la poartă. La ora 19.21, persoana vătămată, a apelat din nou serviciul 112 şi a relatat că la poartă a sosit o camionetă albă, din care au coborât mai mulţi bărbaţi înarmaţi. În timpul discuţiei, persoana vătămată, le spune operatorilor că la poartă au venit „###” şi „######”, iar aceştia lovesc cu „leviere” în poartă. Tot (…) le spune operatorilor că agresorii „bat femeia cu paru”, iar pe fundal se aud zgomote de lovire. Ulterior nu se mai aude vocea persoanei vătămate, ci doar zgomote de lovire, cel mai probabil victima căzând pe sol. Ulterior, la ora 19.28, persoana vătămată, a apelat din nou serviciul şi a chemat o ambulanţă, spunând că soţul său este în stare gravă, deoarece a fost lovit cu ranga în cap….este speriată şi le spune operatorilor că soţul său se află în grădină, respiră greu şi a pierdut mult sânge. Starea gravă în care a fost găsită persoana vătămată (n.r soțul femii) este confirmată şi de agentul de poliţie, care a sosit la faţa locului şi a apelat serviciul 112, cerându-le operatorilor să grăbească sosirea ambulanţei, deoarece victima „a intrat în stare de inconştienţă, e cu capul spart, e cam rău” şi „are hemoragie la zona capului”. Aceste discuţii, dar şi tonul vocii persoanelor vătămate relevă starea de temere a acestora, starea gravă în care a fost găsită persoana vătămată, dar şi faptul că inculpaţii nu au sosit la domiciliul persoanelor vătămate pentru a lua o drujbă, aşa cum aceştia au susţinut în apărarea lor”, reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
În timpul procesului, cei patru bărbați acuzați au încercat să inducă în eroare anchetatorii susținând o altă variantă decât cea reală, spun judecătorii în motivarea sentinței. Mai mult, doi martori au fost acuzați de mărturie mincinoasă, după ce s-a stabilit că au dat declarații nesincere.

Condamnați cu executare

În luna iunie anul trecut, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Vasile Ș. la 8 ani închisoare cu executare, Adrian Ț la 7 ani și 2 luni, pe Constantin Bogdan G., la 6 ani și 10 luni, toți pentru tentativă de omor și violare de domiciliu, iar pe Mihai P., la 2 ani pentru loviri și alte violențe și violare de domiciliu. Decizia a fost contestată de inculpați. Curtea de Apel Pitești a respins apelul celor patru și a menținut decizia Tribunalului Argeș. Toți cei patru au fost ridicați de oamenii legii și au fost duși la penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.