Muncitorii și agricultorii, salarii mai mari!

0
0

ANAF Argeș confirmă

Începând cu această lună, conform prevederilor unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului, dată în octombrie, salariile în domeniile construcții, agricol și alimentar au noi valori minime. S.M.
Această ordonanță privește stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru sectoarele amintine mai sus. Astfel, pentru sectorul construcţii salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include indemnizaţii, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 27,714 lei/oră. În plus, pentru sectorul agricol şi industria alimentară, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 3.436 lei lunar, fără a include indemnizaţii, sporuri şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 20,782 lei/oră.
După cum aduce la cunoștință ANAF Argeș, nerespectarea de către societăţi a prevederilor de mai sus constituie contravenţie, se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei şi atrage anularea acordării facilităţilor fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.