Grevă generală la AJPIS, protest la Pensii!

0
0

Ieri a continuat protestul la Casa Județeană de Pensii Argeș, funcționarii având ghișeele de lucru cu publicul închise. Angajații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecția Socială Argeș au declanșat greva generală. Principale revendicări sunt de ordin salarial, dar angajații au și alte nemulțumiri. Cei afectați sunt pensionarii care nu pot depune documente, beneficiarii de ajutoare sociale și persoanele cu handicap care primesc lunar indemnizații, etc. Dacă în prezent, sunt asigurate ”urgențele” funcționarii amenință că vor întrerupe definitiv lucrul dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă. M.Sandu
Duminică, Federația Sindicală din Ministerul Muncii anunța că va fi declanșată grevă generală în insituțiile din subordinea Ministerului Muncii, respectiv Casele Județene de Pensii, Inspectoratele Teritoriale de Muncă, Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecția Socială, Agenițile Județene de Ocuparea Forței de Muncă. În județul Argeș funcționarii de la Casa de Pensii au continuat protestul în cadrul căruia salariații au întrerupt numai lucrul cu publicul dar lucrează restul dosarelor. La AJPIS, din cei 34 de angajați, 32 se află în grevă generală, doi asigură urgențele, respectiv directorul AJPIS și un subordonat.

Se primesc dosarele pentru ajutorul de deces!

”Protestăm de la ora 9,00 pe toată durata zilei de lucru. Dimineață, de la ora 8.00 la ora 9.00 am dechis ghișeele pentru rezolvarea urgențelor, adică depunerea documentelor pentru ajutoarele de deces, ridicarea biletelor de tratament. Nu vrem să fie afectați pensionarii ei nu au nicio vină! În principiu așa o să facem zilnic, o să deschidem ghișeele o oră pentru urgențe. În timpul protestului noi, angajații, ne facem activitatea curentă la birou dar avem ghișeele închise. Miercuri o să fim la întâlnire, la București, cu doamna ministru Bucura-Oprescu și vedem cum decurge întâlnirea. Putem să mergem în continuare pe protest și să nu mai dechidem deloc ghișeele sau să declanșăm greva generală. Deja sunt în țară colegi care sunt în grevă generală și amenință că nu mai plătesc pensii. Noi nu vrem să se ajungă acolo”, a declarat Ionuț Paul Marinescu, liderul sindicatului din Argeș.

Cer salarii echitabile și deblocarea posturilor vacante

Angajații din cadrul AJPIS, au declanșat ieri, greva generală. Din cei 34 de funcționari, 32 au încetat lucrul și doi, respectiv directorul AJPIS și un angajat care a renunțat la protest, lucrează pentru a asigura urgențele. ”Federația a declanșat conflictul de muncă, a stabilit calendarul și noi am aderat la el. Oamenii sunt în grevă generală, pe termen nelimitat începând de astăzi (n.r. luni 27 noiembrie). În acest moment plățile către beneficiari au fost făcute și aceștia nu vor fi afectați, vor fi afectați doar furnizorii că la ei nu am făcut plăți. Dacă revendicările nu vor fi luate în seamă, greva o să continue și există riscul să nu plătim beneficiile pentru luna viitoare”, a declarat Daiela Moldoveanu Horlaville, repezentantul sindical al angajaților AJPIS. Aceasta a mai precizat că angajaii cer salarii echitabile și eliminarea discrepanțelor (dând exemplul angajaților de la Finanțele Publice care au salariul net cât are un salariat de la AJPIS venitul brut), condiții de muncă optime, deblocarea posturilor vacante, plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă, optimizarea aplicațiilor informatice și respectarea integrală a statutului inspectorului social. ”AJPIS Argeș a plătit în primele 10 luni ale anului 25 de prestații sociale pentru un număr mediu de peste 215000 beneficiari, în sumă de peste 670.000.000 lei. Inspectorii sociali au încheiat până acum peste 250 de procese verbale de control a entităților publice sau private și rapoarte de evaluare/ monitorizare a serviciilor sociale, dispunând peste 180 de măsuri și aplicând 48 de sancțiuni în sumă totală de 710.000 lei”, a mai precizat Daniela Moldoveanu Horlaville pentru a arăta volumul de muncă al angajaților AJPIS Argeș.
Deși se află în subordinea Ministerului Muncii, ieri angajații din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș și cei ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș nu au declanșat greva generală așa cum anunța Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM) pentru funcționarii afiliați și neafiliați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.