Și-a bătut fiul ca să-i ia alocația

0
0

 

Un bărbat din comuna Budeasa a primit ordin de protecție după ce și-a agresat fiul. Băiatul, în vârstă de 16 ani, a cerut ajutorul instanței unde a povestit că tatăl beat l-a lovit cu pumnii și l-a amenințat cu un vătrai cerându-i să-i dea alocația. În fața instanței minorul s-a dus însoțit de mama a care a confirmat cele declarate de fiu. Împotriva părintelui a fost emis un ordin de protecție pentru 6 luni. M. Sandu

Scandalul a avut loc pe data 28 noiembrie iar cererea privind instituirea ordinului de protecție a fost analizată de magistrații Judecătoriei Pitești pe 1 decembrie.

Scandalul a fost filmat

În apărarea lui minorul a depus la dosar o filmare în care se vede cum este lovit de tată. ”În motivarea cererii, s-a invocat faptul că pârâtul este tatăl reclamantului în vârstă de 16 ani, iar la data de 28.11.2023, în jurul orelor 17:00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe motiv că reclamantul a cheltuit banii primiţi de la Centrul de Orientare Şcolară, pârâtul l-a lovit cu palmele şi pumnii la nivelul capului şi l-a strâns de gât. De asemenea, l-a ameninţat că îl loveşte cu vătraiul (…) Cererea este dovedită cu toate probele administrate la acest termen: înscrisuri, înregistrarea video, interogatorul victimei și testimonială cu mama copilului. Din acestea reiese clar că în familie există o stare importantă de tensiune. Incidentul din 28.11.2023 ar fi putut lua o turnură mult mai gravă dacă fratele reclamantului nu ar fi anunțat Poliția. Pârâtul consumă frecvent alcool și dă naștere la scene de agresiune fizică și psihică. Banii copilului, obținunți din bursele de merit și socială, ajung în bugetul casei iar când copilul a dorit să își cumpere haine din ei, a izbucnit scandalul între părți. Prezența pârâtului în casă ar pune în pericol integritatea fizică și psihică a mamei și a copiilor acestei”, scrie în motivarea instanței.

”Nu am vrut eu să îmi scot banii mei de pe card, să îi dau lui”

 

În timpul ședinței de jduecată minorul, în vârstă de 16 ani, elev la un liceu din Pitești a fost interogat de judecător. Iată mai jos cum a decurs discușia:

Întrebare: Spuneţi-mi vă rog ce s-a întâmplat pe data de 28, cu tatăl dvs. ?

Răspuns: A venit acasă băut şi începuse cu scandalul. Aşa face de fiecare dată.

Întrebare: Se întâmplă des să consume băuturi alcoolice şi să vină beat acasă ?

Răspuns: Da. Foarte des.

Întrebare: Face scandal, în mod normal ?

Răspuns: Da.

Întrebare: #### sunt motivele pentru care face scandal ?

Răspuns: I se pare lui că noi îl bârfim pe el.

Întrebare: Relaţia dintre dvs., mama dumneavostră şi fraţii dumneavoastră. cu tatăl, a fost bună într-o anumită perioadă de timp şi s-a deteriorat acum, mai nou sau tot timpul a fost aşa ?

Răspuns: Tot timpul a fost aşa.

Întrebare: #### a fost motivul pentru care a pornit scandalul în data de 28 ?

Răspuns: Din cauză că nu am vrut eu să îmi scot banii mei de pe card, să îi dau lui.

Întrebare: Despre ce bani este vorba ?

Răspuns: Sunt banii pe care îi iau eu : bursa de merit şi socială.

Întrebare: Şi v-a solicitat dumnealui să îi daţi banii ?

Răspuns: Da.

Întrebare: De ce ? Pentru ce motiv ?

Răspuns: Nu ştiu.

Întrebare: Şi când aţi refuzat, ce s-a întâmplat ?

Răspuns: A început cu scandaluri, certuri şi să mă încalece şi să îmi dea cu pumnii în cap. Întrebare: Ați fost lovit la momentul respectiv ?

Răspuns: Da. La nivelul capului.

Întrebare: Cum anume v-a lovit ?

Răspuns: Cu pumnii.

Întrebare: Unde, în ce zonă ?

Răspuns: Aici în faţă (indică zona frunţii) şi aici (indică zona cefei).

Întrebare: V-a lovit şi cu altceva, v-a şi vorbit urât, v-a ameninţat, v-a înjurat ?

Răspuns: De ameninţat a spus că după ce se termină ordinul de protecţie vine acasă şi ne omoară pe toţi. Şi în rest înjură foarte mult.

 

Având în vedere declarațiile minorului, ale mamei sale dar și filmarea depusă ca probă, judecătorii au emis împotriva tatălui un ordin de protecție valabil pe 6 luni. Părintele nu are voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de fiul său, de casa în care minorul locuiește, de unitatea la care învață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.