Mii de pelerini s-au închinat la racla Sfintei Filoteia!

0
1

 

Zi de mare sărbătoare joi, 7 decembrie, pentru creștinii ortodocși care au prăznuit-o pe Sfânta Muceniță Filoteia. Mii de pelerini au mers la Curtea de Argeș, au asistat la slujba Sfintei Liturghii și s-au închinat la racla Sfântuliței. M.S.

 

Sărbătoarea Sfintei Filoteea a început de miercuri seara, cu slujba de priveghere la noua Catedrală Arhiepiscopală.  A fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie și a Utreniei în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Soborul de preoți și diaconi coordonat de părintele arhimandrit Caliopie Ichim – consilier eparhial și starețul Mănăstirii Argeșului a înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu și Sfânta Muceniță Filoteia, iar credincioșii s-au închinat la moaștele Sfântuliței.

Pelerinii au primit produse de patiserie și ceai cald

Azi, slujba a început la ora 8,00 cu slujba ceasurilor  urmată de Sfânta Litughie ținută de un sobor de ierarhi, formată din Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Preasfințitul Veniam episcopul Basarabiei de Sud, care păstorește românii ortodoși și ortodocșii basarabeni și Presfintul Părinte Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, un prieten mai vechi al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului care a slujit de mai multe ori în județul nostru. ”La ora aceasta este în continuare, în desfășurare pelerinajul. Racla Sfântuliței a fost scoasă dimineață din naosul unde se pătrează peste ani. A fosta așezată în pridvor, într-un frumos baldachin din lemn sculpat, împodobit cu flori, pentru ca accesul să fie cât mai facil pelerinilor. Va fi ținută în pridvor până în jurul orei 17.00, la Vecernie, când va fi întoarsă în locul obișnuit acolo unde sfintele moaște de află de la 6  decembrie 2018 când au fost aduse din Paraclisul Palatului Arhiepiscopal și așezate spre închinare la Catedrala Sfânta Mucenință Filoteea și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a declarat părintele Andrei Mihai din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.  Dacă afară nu ar fi plouat și nu ar fi fost atât de frig, racla cu sfintele moaște ar fi fost scoase în fața noii Catedrale Arhiepiscopale așa cum s-a mai întâmplat și în alți ani. În ciuda vremii de afară până  după-amiază au trecut și s-au închinat la Sfânta Muceniță Filoteia peste 3000 de oameni. Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei a distribuit în rândul pelerinilor produse de patiserie și ceai cald.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.