Protest și la Curtea de Apel Pitești!

6

Vineri, 8 decembrie, nu numai grefierii și personalul auxiliar din cadrul Judecătoriei Pitești au încetat lucrul ci și cei din cadrul Curții de Apel Pitești. M.S.

”Astazi, 8.12.2023, personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul Curtii de Apel Pitesti a initiat un protest spontan având drept principale cauze nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească si neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.
Salariații Curții de Apel Pitești au prezentat următoarele revendicari:
– plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor;
– prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:
– achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023;
– achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin administrative emise în anul 2023;
Totodată, va facem cunoscut că luni 11.12.2023, la orele 11.30, va avea loc Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Pitești având ca obiect adoptarea unei forme de protest față de neplata integrala a drepturilor salariale stabilite prin lege și acte cu caracter administrativ”, au transmis într-un comunicat de presă aalariaţii Curții de Apel Pitești.

6 COMENTARII

  1. Ar trebui sa fie platiti in concordanța cu ‘ rezultatele’ muncii dânșilor , fără lamentațiile obișnuite cu dosare multe, condiții neigienice etc. Ar trebui cumva, si la dânșii , corelate veniturile cu părerile/ evaluarea cetățenilor care plătesc impozitele/ de fapt cei ce le plătesc salariile . Avem o justiție șchioapa, surda, chioara indiferenta la adevăr si dreptate, dar veniturile/beneficiile celor care sunt angajați in sistem sunt oricum mult peste veniturile medii ale plătitorilor de impozite. Un fel de aristocrație bugetară dar care nu justifica veniturile, oricum disproporționate ,fata de amărăștenii care le plătesc prin impozite si taxe.Nu întorc aproape nimic către societate, sau oricum ,au o imagine catastrofala prin lipsa de responsabilitate/dreptate/adevăr si prin nepatisme/spirit de turma/Gașca lipsa de empatie/dispreț fata de bunurile si viata cetățenilor obișnuiți!
    De aceea “se bucura ‘ si ei de solidaritatea celorlalți atunci când au nevoie si se întorc catre cetățeni in rarerele momente când au nevoie de asta . In rest , sărbători fericite!

    • De fapt, ar trebui sa fie tratati cu suturi in fund si cu ironii. Stiti de ce? Pai cititi ceea ce cer. Cica vor respectarea acelor lucruri stabilite prin hotarari judecatoresti definitive. Ce ii impiedica sa declanseze procese impotriva celor care impiedica aplicarea unor hotarari definitive? Asa ceva este infractiune, prin proces si-ar obtine si drepturile si pedepsirea vinovatilor, prin urmare daca nici aia din justitie nu cred in justitie ci in miloaga la stat…….

  2. Justitia este printre putinele institutii ale statului care are VACANTA DE VARA!
    Judecatorii muncesc practic 8-9 luni pe an, se pensioneaza la varste „speciale” si primesc pensii tot „speciale”.
    Daca vreun guvern sau parlament da o ordonanta sau lege pentru reducerea privilegiilor justitiei –
    tot niste judecatori (de la CCR) decid ca legea este neconstitutionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.