Yelennis Diaz Cairo, în echipa etapei a 10-a din Divizia A1 de volei feminin!

0
0

Federația Română de Volei a anunțat echipa ideală a etapei cu numărul 10 din Divizia A1 de volei feminin, o etapă în care trei formații au ieșit în evidență, la vârf: Volei Alba Blaj, CSM București și CSM Târgoviște. Câte două jucătoare de la fiecare team au prins echipa etapei.

Sunt trei debutante în formația ideală: Bogumila Biarda, Matea Ikic și cubaneza Yelennis Diaz Cairo. Ultima e prima sportivă de la FC Argeș care ajunge în top. Și antrenorul Stevan Ljubicic, poate surprinzător, e prima dată tehnicianul echipei etapei.

În schimb, Ariana Pîrv e a treia oară în această ipostază, iar Apolinario Correa, Iarina Axinte și Alexandra Ciucu intră pentru a doua oară în Top 6.

Extremă: MATEA IKIC (CSM București). CSM București a învins fostul lider, Rapid, iar una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren a fost Matea. 16 puncte trecute în contul croatei, dintre care două blocaje și un as. 43% procentajul pe mingile din atac. Și pe preluare cifre bune, cu 47% preluare pozitivă și 22% preluare excelentă.

Centru: APOLINARIO COREEA (CSM București). Marjorie Correa a fost și ea una dintre jucătoarele care au avut un aport însemnat în victoria cu Rapid. 16 puncte a reușit și brazilianca, dintre care 5 blocaje și un as! A avut 53% procentaj al mingilor jucate în atac. A servit excelent și a pus presiune pe adversare.

Opus: BOGUMILA BIARDA (Volei Alba Blaj). Opusul Blajului a pus 22 de mingi în terenul adversarelor de la Lugoj. O prestație foarte bună pentru rusoaică, o zi de excepție. 46% procentajul pe atac. Nu mai puțin de 46 de mingi atacate de Bogumila, căutată cu predilecție de ridicătoare.

Coordonatoare: IARINA AXINTE (Volei Alba Blaj). Iarina a avut din nou o zi bună și de la meci la meci capătă parcă mai multă experiență. Ridicătoarea Blajului a găsit soluțiile pentru a dejuca blocajele adversarelor de la Lugoj. Serviciul rămâne arma sa, jucătoarea pe serviciul căreia s-au făcut cele mai multe puncte!

Centru: YELENNIS DIAZ CAIRO (FC Argeș Pitești). FC Argeș Pitești a reușit prima victorie în Divizia A1, iar MVP-ul partidei cu Constanța a fost, fără îndoială, cubaneza Yelennis. Greu de trecut de atacul advers, jucătoarea Argeșului a reușit 17 puncte, dintre care doi ași. A avut un procentaj de 60% pe atac.

Extremă: ARIANA PÎRV (CSM Târgoviște). Ariana e a treia oară în echipa etapei, continuând evoluțiile foarte bune în tricoul portocaliu. 17 puncte pentru extrema dâmbovițeană, dintre care un blocaj. A avut 44% procentaj de reușită în atac, iar la preluare 39% recepție pozitivă și 17% excelentă.

Libero: ALEXANDRA CIUCU (CSM Târgoviște). Alexandra a fost din nou excelentă pe preluare. Nu a lăsat nicio minge să cadă și a contribuit din plin la victoria cu Dinamo. 28 de mingi servite pe Ciucu de adversare, 75% preluare pozitivă și 50% preluare excelentă pentru liberoul de la CSM Târgoviște.

Antrenor: STEVAN LJUBICIC (Volei Alba Blaj). Tehnicianul campioanei României a dus Blajul pe primul loc după victoria în fața Lugojului. Pe trei fronturi, Liga Campionilor – campionat – Cupa României, Volei Alba Blaj a rămas în cărți peste tot. Iar un mare merit îi revine și antrenorului sârb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.