Americanul Christian Jones a semnat cu FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball își întărește lotul pentru partea secundă a acestui sezon competițional. Echipa de baschet masculin a Piteștiului a anunța transferul americanului Christian Jones, un baschetbalist cu o experiență bogată în competițiile europene.

Jones a fost adus la dorința antrenorului Nebojsa Vidic cu care a mai lucrat în Rusia și Bulgaria. Noua achiziție a grupării din Trivale va debuta în tricoul alb-violet pe 13 ianuarie, când FC Argeș Basketball va întâlni în deplasare pe CSM Constanța.

”Începând cu ziua de astăzi, ne bazăm pe puterea și forța de luptă a unui jucător cu o experiență vastă în Europa. Christian are 30 ani, s-a născut în Airlington, măsoară 201 centimetri și poate evolua la pozițiile 3, 4 și 5.

El sosește de la campioana Ciprului, lider la zi al campionatului intern. Noul vultur a dominat prima parte a ligii, având medii de 10 puncte, 7.1 recuperări (1.6 ofensive), 2.1 pase decisive, 0.7 intercepții, 0.3 capace, 16 la eficiență și un procentaj de 64% la aruncările din acțiune, în doar 24 minute de joc. Alături de AEK Larnaca, Jones a bifat o prezență în Basketball Champions League, respectiv șase în grupele FIBA Europe Cup, unde s-a remarcat cu 15.5 puncte, 5.7 recuperări, alături de un index de 16.2 al eficienței și același procentaj excelent la două puncte, 64%.

În sezonul 2022/23, Christian a bifat 16 prezențe (Avtotor) în VTB League, respectiv 8 (Mornar Bar) în ABA League. El a avut 8 puncte în meciul cu CSKA Moscova, reușind, în plus, o prestație de excepție în fața lui Zeljko Obradovic și a celebrei Partizan Belgrad(15 puncte, 8 recuperări, 19 eficiență!). 

Așteptat să ni se alăture în curând, vă mai putem spune că Jones a câștigat campionatul în Bulgaria, fiind desemnat MVP al sezonului 2021/2012 avându-l alături pe coach Vidic. Cei doi vulturi au lucrat împreună și anul trecut, în Rusia. Altfel spus, Jones reia colaborarea cu Vaso Milovic, pe care l-a avut antrenor secund în Muntenegru.

Cariera sa profesionistă mai cuprinde experiențe în campionatele din Germania, Islanda, Ungaria și Ucraina, aici reușind să cucerească titlul național în 2019” a anunțat clubul piteștean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.