Pensia anticipată fără penalizări, cu 5 ani mai devreme

1
0

Exist o situație în care românii se pot pensiona anticipat, cu 5 ani mai devreme față de vârsta standard, dacă îndeplinesc o condiție. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat recent că, românii se pot pensiona anticipat, dacă au un stagiu contributiv de 40 de ani.

„Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut şi crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu şase luni, doi copii cu un an, şi aşa mai departe până la şapte copii.

În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu cinci ani mai devreme. Dacă eşti bărbat şi ieşi la pensie la 65 de ani, te poţi pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani. Este important ca românii să ştie că, dacă munceşti mai mult, primeşti mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câştigi o pensie mai mare. La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari, este foarte important ca pensionarii şi salariaţii să ştie asta, noua lege a pensiilor este şi despre mine, copiii noştri.

Noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceşte mai mult, puncte asimilate pentru studii şi încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

1 COMENTARIU

  1. Aha!

    Pentru pensionarii normali (care primesc dupa cat au contribuit) se mai dau niste firimituri.

    Pentru pensionarii speciali (care primesc asa zisa „pensie de servici”) PSD le-a dat cu carul si acum se preface ca nu poate sa le ia nimic inapoi pentru ca se declara neconstitutionala la CCR orice lege care vrea sa normalizeze pensiile speciale.

    Iata cum partidul de stanga, care a distrus echitatea sistemului de pensii din Romania, este votat in continuare de pensionarii normali si de cei speciali (bineinteles)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.