Casă distrusă la Băiculești de o aerotermă!

0
1

În noaptea de luni spre marți, pompierii argeșeni s-au luptat mai bine de două ore ca să stingă un incendiu izbucnit la o casă din comuna Băiculești. A existat pericolul unei explozii, mai multe butelii cu gaz au luat foc. Pompierii au răcit buteliile pentru a îndepărta pericolul.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 23:00, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș.
”La locul solicitării, s-au deplasat trei echipaje cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.
În urma evaluării situației, s-a constatat că flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe de aproximativ 80 mp, unde au fost degradate și plafoanele încăperilor, la trei butelii de gaz care alimentau o centrală termică, la o parte din acoperișul unei alte locuințe, fiind afectat pe aproximativ 35 mp din circa 200 mp și la bunurile dintr-un hol și o parte din izolația termică a locuințelor.
Pe timpul misiunii nu au fost identificate victime.
Colegii noștri au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitând o explozie și afectarea în întregime a celor două locuințe, precum și propagarea la alte butelii de gaz și construcții învecinate.
Intervenția a durat aproximativ două ore”, au transmis reprezentanții ISU Argeș
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs la nivelul unei aeroterme lăsată sub tensiune în apropierea buteliilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.