Acțiune comună a polițiștilor rutieri din Argeș și Olt

0
0

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, organizat joi acțiuni de prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. În plus oamenii legii au fost cu ochii pe conducătorii auto care încalcă legislația rutieră, în special cei care conduc agresiv, precum și cei care conduc în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. Polițiștii rutieri au avut și o acțiune comună cu cei din cadrul IPJ Olt.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost date 322 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.700 de lei.

În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite împreună cu polițiști de ordine publică, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

”Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate pe fondul vitezei excesive, desfășurat o acțiune comună cu omologii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pe DN 65.

Din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiștii care au acționat în filtre, 124 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 7 dintre aceste situații au avut măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto fiind cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și una ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.

În acest context, poliţiştii rutieri argeșeni amintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare”, au transmis rerezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.