Un șofer a făcut 15 transporturi ilegale de lemne

2

În perioada 26 ianuarie – 01 februarie a.c., echipe formate din polițiști și specialiști silvici au făcut mai multe controale pentru combaterea delictelor silvice în județul Argeș.

Aproape 80 de metri cubi de material lemnos a fost confiscat, iar în urma abaterilor de natură contravențională au fost aplicate 22 de sancțiuni, în valoare de 30.000 de lei.

De exemplu, un șofer a făcut nu mai puțin de 15 transporturi ilegale de lemne, acesta nefiind înregistrat în aplicația SUMAL 2.O. ”Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au finalizat verificările privind transportul de material lemnos, de către un bărbat, care nu era înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 ca transportator profesionist de material lemnos.
Din verificări s-a stabilit că, în perioada 29.07 -31.12.2023, un bărbat de 35 de ani, din Mihăești, a efectuat 15 transporturi de material lemnos, toate din sortimentul cherestea rășinoase, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos, în aplicația informatică SUMAL 2.0. Astfel, a rezultat că cel în cauză a depășit cu 57,1956 m.c. volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010. De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 57,1956 m.c. de material lemnos, în valoare de aproximativ 53.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

2 COMENTARII

  1. Va dati seama cat poate fura pesedeul in Arges? Ca astia de primarii si consilierii pesede sunt protejati. A si de politia argeseana manjita pana in maduva oaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.