Educatoare condamnată după ce a lovit 3 copii

0

O educatoare, în vârstă de 44 de ani, care a fost judecată după ce a lovit trei copii, a fost condamnată de Curtea de Apel Pitești. Instanța a dispus o pedeapsă de 2 ani și 7 luni închisoare cu suspendare. Inculpata are un termen de încercare de 4 ani, timp în care nu are voie să lucreze cu preșcolarii.

Cazul a fost mediatizat în 2022 când educatoarea a fost reținută după ce părinții unei fetițe, în vârstă de 3 ani, au mers la Poliție și au reclamat că educatoarea este violentă. Părinții au susținut că micuța a fost trântită pe oliță și are vânătăi pe corp în urma agresiunii. A fost declanșată o anchetă și s-a stabilit că educatoarea a mai lovise alți doi copii.

Ca urmarea sentinței, inculpata va rămâne fără loc de muncă.

”Pe data de 30.01.2024, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat definitiv în cazul educatoarei care, în luna aprilie a anului 2022, a agresat trei copii care frecventau Creșa nr. 6 Trivale.

La momentul respectiv, conducerea instituției s-a autosesizat, pe cale administrativă, și a anunțat organele competente, care au demarat cercetarea penală, în baza căreia a fost suspendat contractul de muncă al educatorului.

Curtea de Apel Pitești a dat sentina definitivă și femeia a fost Conform hotărârii definitive a Curții de Apel, cadrul didactic a fost condamnat la 2,7 ani cu suspendare, pentru 4 ani fiindu-i interzis dreptul de a desfășura activități cu copiii din învățământul antepreșcolar, preșcolar și primar, plus alte obligații de probațiune.

La momentul comunicării oficiale a hotărârii de către Curtea de Apel Pitești către Creșa Pitești, în baza prevederilor legale, se va proceda la încetarea contractului de muncă al educatorului”, anunță reprezentanții Primăriei Pitești, instituție în subordinea căreia se află Grădinița nr 6 Trivale unde lucra educatoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.