Bătrâni loviți cu parul în cap pentru bani!

0
0

Doi soți, de 78 ani, respectiv 72 de ani au fost atacați în propria casă de un bărbat. Individul i-a lovit, cel mai probabil, cu un lemn în cap și le-a furat banii pe care îi aveau în locuință. Cei doi nu au putut oferi detalii polițiștilor despre cele petrecute, fiind confuzi și răniți grav. Agresorul a fost prins sâmbătă, în timp ce încerca să fugă. A fost ridicat din Gara de Nord din București. Este consătean cu victimele.

Hoțul îi cunoștea pe soți și știa că au pensii mari. I-a atacat miercuri seara, în jurul orei 22.00. Pe femeie a prins-o în curte și a lovit-o, iar pe soțul ei l-a atacat în casă. Autorul a sustras 250 de lei, singurii bani pe care victimele îi aveau în locuință, restul fiind pe card, și a fugit. Când și-a mai revenit puțin femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Atât bărbatul cât și soția lui au leziuni grave, care le-a pus în pericol viața. Soțul a fost operat de urgență având fracturi de craniene cu înfundare. Soția are traumatism cranio cerebral. În cursul anchetei niciunul nu a putut oferi detalii despre atacator. Ambii eru confuzi și nu își aminteau nimic despre cel care i-a lovit în cap. Nici măcar dacă au fost loviți cu o rangă sau cu un par.

Vineri autorul a fost identificat, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din Negrași. Polițiștii nu l-au găsit acasă, nici în localitate. A fost prins sâmbătă în Gara de Nord, din București, în timp ce voia să fugă la mama lui, în alt județ. Individul este cunoscut pentru comiterea mai multor furturi și a fost condamnat. Este pentru prima dată însă când hoțul recurge la violență. A recunoscut doar parțial comiterea faptei. Susține că el a luat banii și a fugit și că nu știe cine i-a lovit pe pensionari.

Iată ce a transmis IPJ Argeș despre acest caz grav.

”În seara zilei de 07 februarie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați, prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112,  de către o femeie de 78 de ani, din Negrași, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași seri, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuință și i-ar fi agresat, atât pe ea, cât și pe soțul său de 72 de ani.

La fața locului au intervenit, pentru primele măsuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu, care au identificat cele două persoane vătămate, acestea prezentând lovituri la nivelul capului.

Niciuna dintre cele două persoane nu a putut oferi detalii cu privire la autori.

Având în vedere leziunile au fost transportate de urgență la spital, pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

La fața locului s-a deplasat și echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Costești, care a efectuat cercetarea la fața locului.

În urma evaluării medicale a leziunilor victimelor, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată, în care cercetările sunt desfășurate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș.

Procurorul de caz, împreună cu polițiștii de investigații criminale, au desfășurat activități de cercetare penală, în vederea stabilirii situației de fapt, administrării de probatoriu și parcurgerii etapelor procesuale impuse de aspectele rezultate din cercetări.

În urma acestor activități, a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea faptei, un bărbat de 33 de ani, din Negrași.

După administrarea probatoriului, în ziua de 10 februarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive, reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.