Fânar distrus de incendiu la Rătești

0
1

Un incendiu a izbucnit joi, la o anexă gospodărească din comuna Rătești. Când pompierii au ajuns la fața locului ardea o magazie deasupra căreia era construit un fânar. Exista riscul ca flăcările să se extindă la locuință. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de coșul de fum deteriorat.

La ajungerea forțelor de intervenție, ardea generalizat, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, o anexă cu destinație magazie, deasupra căreia se afla un fânar.

”Pompierii au acționat prompt și au lucrat pentru protejarea unei locuințe care se afla la circa 5 m distanță de locul incendiului, reușind să evite propagarea flăcărilor la această clădire. Echipajul medical a evaluat o persoană de sex masculin, care prezenta atac de panică. În urma evaluării, nu a fost necesar transportul la spital.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coș de fum deteriorat.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, venim în sprijinul cetățenilor cu un set de recomandări:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.