Alegerile locale vor fi comasate cu europarlamentarele

0
1

Astfel, alegerile europarlamentare vor fi comasate cu alegerile locale pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor prezenta liste comune la alegerile europarlamentare. Este anunțul făcut în urmă cu puțin timp de liderii coaliției de gurvarnare, premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

Alegerile locale și cele europarlamentare urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 9 septembrie. Alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe data de 8 decembrie.

”Decizia finală, dincolo de comasare, prevede ca la alegerile locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare să existe o listă comună. Românii își doresc stabilitate și liniște. Cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării”, a declarat Nicole Ciucă,

”Știm cu toții istoricul acestei coaliții, că România, cu toate crizele suprapuse, se afla și în fața unei crize sociale. Nici atunci și nici acum n-am nicio  reținere de a ne angaja în acest proiect politic ,(…) Știm cu toții că prezența cea mai mare la alegeri e prezența de la locale. Faptul că noi am decis să facem această comasare nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru a avea o reprezentare corectă” a declarta premierul Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.