Service incendiat de administrator!

0
1

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Pitești, care se ocupa de administrarea service-ului de pe strada Depozitelor distrus de un incendiu puternic, a fost arestat preventiv. Polițiștii de investigații criminale au stabilit că în noaptea cu pricina angajatul a intrat în clădirea administrativă și a dat foc din interior. Până acum pagubele au fost evaluate la aproximativ 100.000 de euro dar valoarea ar putea crește.

În noaptea de 19 spre 20 februarie, flăcări puternice au izbucnit la un service auto din Pitești, situat pe strada Depozitelor în apropiere de barieră. Flăcările au cuprins întreaga clădirea administrativă și două mașini parcate în fața construcției. La locul incendiului au fost trimiși peste 25 de pompieri cu 5 autospeciale, dar și un echipaj SMURD. Focul a izbucnit într-un birou și s-a extins rapid, au concluzionat pompierii la data intervenției. Cazul a fost preluat de polițiști care au întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere și au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Asfel, s-a putut observa cum un bărbat, angajat al service-ului, coboară dintr-un taxi, descuie și intră în clădire. La scurt timp aceea a plecat, dar s-a întors după o oră, în jurul orei 23.00. Se presupune că acela a fost momentul în care a provocat incendiul în interior.

Susține că era beat și nu-și amintește

Bărbatul este Ion Răzvan C., de 41 de ani, care se ocupa, în fapt, de administrarea service-ului, fiind angajat al societății.  Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești care au făcut cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au stabilit că fapta a fost comisă cu premeditare.  Au fost reținute 5 acte materiale, mai multe personane fiind afectate de incendiere. L-a păgubit pe patronul service-ului, pe proprietarul clădirii care închiriase spațiul service-ului, pe proprietarii celor două mașini distruse, dar și pe un alt proprietar care deține clădirea Tic –Ton din apropiere, de asemenea afectată de flăcări.  ”În urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri, aparținând mai multor persoane vătămate, dintre care trei persoane juridice și două persoane fizice. Valoarea prejudiciului estimată până la acest moment este de aproximativ 100.000 de euro”, a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș. Marți, 27 februarie, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul celui în cauză, pentru administrarea de probatoriu. În timpul descinderii Ion Răzvan C. le-a spus oamenilor legii că era beat când a comis fapta și nu-și mai aminteșe nimic. Acesta nu a spus motivul pentru care a incendiat clădirea.

Astăzi, 28 februarie, bărbatul a fost prezentat în de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continută, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.