Executor judecătoresc condamnat!

1
0

Curtea de Apel Pitești a condamnat un executor judecătoresc din Argeș la 10 ani închisoare, într-un dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA Pitești. Marius Damaschin este acuzat că ar fi încasat de la OMV Petrom suma de 2.665.000 în cadrul unei executări slite, dar nu a restituit banii deși societatea l-a anunțat că executarea silită a încetat. Executorul  a primit dosarul OMV Petrom de la  executorul Eugen Fieraru care fusese suspendat tot din cauza dosarelor penale de corupție pe care le avea pe rolul instanțelor.

Procurorii DNA au reținut în rechizitoriu: ”La data de 13 iunie 2013, urmare a excluderii inculpatului Fieraru Eugen din profesia de executor judecătoresc, unul dintre cele două dosare menționate anterior a fost redistribuit de Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Pitești inculpatului Damaschin Marius. Ulterior, până la data de 30 octombrie 2014, inculpatul Damaschin Marius, în calitatea menționată mai sus, în contextul desfășurării procedurii de executare silită în dosarul respectiv, ar fi încălcat prevederile Legii 188/2000 privind executorii judecătorești și cele din Codul de procedură civilă (aplicabil la acea dată), în sensul că nu ar fi dispus încetarea procedurii și restituirea sumei de 2.665.654 lei către debitor, ca urmare a cererii de renunțare la executare formulate de creditori.
Mai mult, inculpatul ar fi dispus în interes personal de această sumă de bani care ar fi fost disipată prin tranzacții succesive de ieșire din cont (viramente către alte conturi de unde sumele au fost scoase de către inculpat în numerar, plăți reprezentând „cumpărături” și transferuri bancare către o societate deținută de către o rudă).Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi produs societății debitoare un prejudiciu în valoare de 2.665.654 lei, reprezentând suma poprită abuziv”, Marius Damaschin fiind trims în judecată pentru abuz în serviciu. Dosarul de corupție a ajuns pe rolul Curții de Apel Pitești în 20200. În același an, executorul a fost suspendat de către Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești dar Marius Damaschin a contestat decizia. Are trei contestații depuse împotriva deciziei la Curtea de Apel Pitești, la toate fiind menținută suspendarea.

Magistrații Curții de Apel Pitești l-au condamnat pe Marius Damaschin pentru abuz în serviciu la 10 ani închisoare, cu executare. În plus, timp de 4 ani, după executarea pedepsei nu mai are voie să exercite profesia de executor judecătoresc. A fost menținut sechestrul asigurator pe toate bunurile deținute de acesta, case și terenuri. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel.

1 COMENTARIU

  1. Hopa, un mic pas înainte dar ar mai fi câteva aspecte de investigat.De exemplu cine i-a asigurat ‘protecție ‘ atâta timp micului zeu? Nu cumva famiglia, nu cumva există judecători, procurori etc în clanul lui extins? Din 2013 până acum ce s-a întâmplat , nu e cam mult 10-11 ani pentru un verdict privind un hoț nenorocit ? Plus așa zisele organizații profesionale, ale executorilor, celor care lucrează în Justiție. Unde au fost,? Ce au făcut atât amar de timp, la ce folosesc și cui? Nu au știut, ce se întâmplă, eu unul mă îndoiesc ! Rușine ! De fapt a fost condamnat ca a păgubit o societate mare, pentru oamenii/angajații care au avut poprire pe venituri( fără nici o vină, știu cazuri în care nici măcar nu au făcut cereri de executare, nici nu au știut ca escrocul poprise bani în numele lor, niște abuzuri flagrante făcute de haimana!) ANI DE ZILE NU A MIȘCAT NIMENI UN DEGET ! Ereau sfatuiti ,cu dreptatea de partea lor, de către unii avocați să meargă și să-și caute dreptatea în alt oraș, ca aici nu se putea!
    Pana la urma uite ca se poate, dar sa nu fie prea puțin și prea târziu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.