Consiliul Județean Argeș sprijină copiii și adulții cu nevoi speciale

0
1


Vicepreședinte Adrian Bughiu: „Invităm pe toți iubitorii de frumos la spectacolul caritabil din 1 aprilie”

Consiliul Județean Argeș este alături de copiii și adulții cu nevoi speciale din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, vicepreședintele Adrian Bughiu declarându-și sprijinul în vederea organizării cât mai bune a evenimentelor dedicate în acest an Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului (2 aprilie).

„Simbolistica acestei Zile este una covârșitoare. Tocmai de aceea, noi, cei de la Consiliul Județean, am ales ca și în acest an să sprijinim pe toți cei care au nevoie de un efort în plus ca viața lor să fie una normală. Invităm pe toți doritorii, toți iubitorii de frumos, toți altruiștii din județul Argeș, și nu numai, să participe la spectacolul organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș la Filarmonica Pitești, pe 1 aprilie, ora 18.00, în care, și cu sprijinul Consiliului Județean, veți putea asista la un program inedit susținut de artiști locali, dar care va impresiona și printr-un recital extraordinar al artistei Paula Seling. Repet, este un eveniment cultural, dar mai ales un eveniment caritabil, pentru că banii strânși din aceste bilete vor merge în sprijinul copiilor mai puțin norocoși de la noi”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza împreună cu partenerii săi Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean pentru Cultură și Arte Argeș, Filarmonica Pitești, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, spectacolul caritabil „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, care va avea loc în data de 1 aprilie 2024, între orele 18.00-21.00, în sala mare a Filarmonicii Pitești. Pe scenă vor urca solistele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, acompaniate de orchestra „Doina Argeșului” condusă de dirijor Cătălin Iancu, geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu Junior, Grupurile Folclorice „Flori Argeșene ” și „Doruri Muscelene”.
Un recital extraordinar de muzică ușoară va fi susținut în cea de-a doua parte a spectacolului de artista Paula Seling.

Intrarea se va face pe bază de invitație cu donație, acestea urmând a fi puse la dispoziția publicului în cel mai scurt timp atât la sediul Asociației din Bvd. I.C.Brătianu nr 36 Pitești, pe site-ul www.autismulinarges.ro, dar si pe pagina de facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

În cadrul evenimentului, vor fi scoase la licitație și obiecte extrem de valoroase oferite de meșteri populari din județul Argeș, printre care Tică Vasile care va dona o țiteră, Eduard Leață o chitară, iar Mădălina Lupu un nai. Aceștia vor urca pe scenă pentru a face și o scurtă demonstrație. De asemenea, vor fi scoase la licitație și obiecte mai mici, precum iconițe pe lemn, semne de carte pirogravate, cărți de desenat pentru adulți, semnate de artistul local Anelle Preda, dar și multe alte surprize. La evenimentul caritabil sunt invitați să participe factori de decizie, oameni de afaceri, lideri de opinie, părinți și copii, fondurile strânse ajutând la continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate beneficiarilor celor două centre din cadrul Asociației.

„Dorim să mulțumim încă o dată tuturor autorităților, sponsorilor și partenerilor media care ne susțin în realizarea acestui eveniment caritabil. Este foarte important ca vocea noastră să se facă auzită și înțeleasă, nevoile persoanelor cu autism sunt multiple și numai împreună vom reuși să le oferim acestora terapii de calitate și o viață mai bună”, a completat președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Ba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.