Spectacol caritabil pe 1 aprilie

0
0

Spectacolul caritabil organizat pentru copiii și tinerii cu autism din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș în data de 1 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Filarmonica Pitești, reunește din ce în ce mai mulți susținători. Alături de alți colegi, meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, Marilena Iosifaru, Viorica Olivotto și Constantin Vasile vor dona obiecte de colecție, iar artiști de renume ai Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș vor urca pe aceeași scenă cu solista Paula Seling pentru a oferi un spectacol de neuitat.

Orchestra „Doina Argeșului”, cap de afiș alături de Paula Seling

„Și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș se implică în strângerea de fonduri pentru terapia copiilor cu autism. Orchestra Doina Argeșului, condusă de dirijorul Cătălin Iancu, va urca pe scena Filarmonicii Pitești în spectacolul „Zâmbet în autism – Împreună de ziua lor”. De asemenea, tânărul nostru coleg țimbalistul Cătălin Iancu junior și grupul vocal „Flori argeșene” vor susține recitaluri în cadrul acestui eveniment”, a declarat Elena Iagăr, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș. Pe lângă aceștia, vor urca pe scenă și interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu și Emilia Ghinescu, dar și artista Paula Seling care va susține un recital extraordinar.

„Ne implicăm și personal, nu doar instituțional”

„Și, pentru că noi cunoaștem foarte bine problemele cu care se confruntă părinții copiilor cu autism, căci în ultimii ani am avut în Școala Populară de Arte mai mulți elevi cu diferite forme de autism, ne implicăm și personal, nu doar instituțional. Colegii mei, profesorii și meșterii Școlii Populare de Arte s-au alăturat acestui demers, dorind să ofere, fiecare după posibilități, diferite lucruri care să fie licitate pe parcursul evenimentului: amintesc aici pe Eduard Leață, care își donează prima chitară, Mădălina Lupu – primul ei nai și Cătălin Iancu jr. – primele lui bețe de țambal”, a spus Elena Iagăr.

Se va putea licita pentru păpuși de tezaur, ii, maramă, nai, bețe de țambal și multe altele

Managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș a arătat care sunt și principalele obiecte pe care meșterii populari din județul Argeș le vor dona cu ocazia licitației organizate în cadrul spectacolului caritabil din 1 aprilie. „Avem și obiecte de tezaur: o țiteră făcută de Tică (n.r. Constantin Vasile, meșter popular) de la Galeș, o ie cusută de Viorica Olivotto (n.r. meșter popular din comuna Nucșoara) și păpuși realizate de Marilena Iosifaru (n.r. meșter popular din comuna Corbeni), acești trei meșteri populari fiind declarați de Ministerul Culturii Tezaure Umane Vii. Elena Anghel de la Jugur donează o maramă de Muscel, pe care a țesut-o recent, Isabela Ion a adus deja câteva legători superbe de mărgele cusute pe catifea, Mirela Enaru un vâlnic țesut chiar de ea, iar Nicolae Pascu de la Berevoești, două pristolnice. Nu în ultimul rând, Aura Guță – meșter popular urban, cum îmi place mie să o numesc, oferă o ie din pânză de cânepă, simplă, dar foarte elegantă care poate fi purtată și la birou, dar și la diverse evenimente”. Toate  obiectele scoase la licitație vor avea un preț de pornire „și, având în vedere valoarea lor intrinsecă, vor fi interesante pentru cunoscători”, a subliniat Elena Iagăr. Aceasta a menționat că și Eugenia Predica va dona un tablou cu natură statică, piteșteanca urmând la vârsta de 50 de ani cursurile Școlii Populare de Arte și ulterior pe ale Facultății de Artă Sacră din cadrul Universității din Pitești.

Politicienii vor dona obiecte personalizate

Și personalitățile marcante ale Municipiului Pitești și ale județului Argeș, printre care politicieni și oameni de afaceri vor scoate la licitație obiecte personalizate, în același scop al întrajutorării semenilor. La licitație vor fi aduse și iconițe pe lemn, semne de carte și brelocuri pirogravate, donate de artizanul Anelle Preda, dar și multe alte surprize.

Costul unei invitații, 100 Ron

Participarea în cadrul spectacolului caritabil se va face pe bază de invitație cu caracter de donație, prețul unei invitații fiind de 100 Ron. Invitațiile vor putea fi procurate în cel mai scurt timp de la sediul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș din Bvd. I.C.Brătianu nr.36 Pitești. Toate fondurile strânse în urma evenimentului caritabil, vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate beneficiarilor din cele două centre ale Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

„Sprijinul fiecăruia dintre dumneavoastră este esențial pentru noi”

„Pentru aportul deosebit în realizarea evenimentului caritabil, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș mulțumește tuturor instituțiilor partenere: Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Filarmonica Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, tuturor sponsorilor și partenerilor media. Sprijinul fiecăruia dintre dumneavoastră este esențial pentru noi”, se arată în comunicatul remis presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.