Poliția angajează agenți conductori de câini

0

Inspectoratul General al Poliției Române scoate la concurs 60 de posturi de agenți de poliție care vor fi și conductor de câini. Criteriul de bază pentru selecție este dragostea pentru animale. Data limită de depunere a dosarelor este de 3 aprilie 2024. La concurs se fac înscrieri atât din sursă externă cât și din cadrul altor unități din cadrul Ministerului Administrației și Interenelor, dar se pot înscrie și foști polițiști trecuți în rezervă.

”Este primul criteriu „nescris”! Pentru ce? Pentru cele 60 de posturi de agent de poliție (și conductor câini) scoase la concurs, este esențial să îți iubești, să îți îngrijești și să îți dresezi partenerul patruped! Posturile scoase la concurs se regăsesc în toată țara, astfel, vom avea rugămintea să vă documentați despre acest aspect, cât și despre condițiile generale, criterile specifice, probele de concurs, ș.a.m.d. în link-ul din comentarii (https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1192). 3 aprilie 2024 este data limită pentru depunerea dosarului! Succes!”, este mesajul transmis de Poliția Română pe contul de Facebook. Unul dintre aceste posturi este pentru județul nostru. Astfel există un post de Agent II (și conductor câini) prevăzut cu gradul de agent șef principal de poliție la Secția 2 Poliție – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare. În acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș sunt 10 câini, folosiți în diverse misiuni. Câinii special dresați sunt repartizați la mai multe servicii, cum ar fi Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale și altele. Câinii polițiști sunt folosiți de la căutări, la depistarea drorgruilor sau a substanțelot explozibile dar și la depistarea unor agresori.

Condiții obligatorii pentru candidați

Concursul este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel territorial. Pentru a participa la concursul cu recrutare prin încadrare directă, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;(*)
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; (**)
h) să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; (***)
m) prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu dobândeşte un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

Concursul va consta într-o probă practică, ce se va desfășura în perioada 16.04-19.04. 2024 și proba scrisă care va avea loc pe data de 20 aprilie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.