Horia Constantinescu: ”Furajele care dau culoarea galbenă nu sunt toxice pentru păsări sau oameni”

0
0

La doar câteva ore după ce miercuri preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a anunțat că ”Puii îngălbeniți sunt un pericol pentru sănătatea noastră!”, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reacționat prompt. 

 ”Ieșirile din spațiul public referitoare la siguranța produselor alimentare fără a aștepta analizele de la laboratoare autorizate nu fac decât să ne creeze o problemă atât nouă, cât și consumatorilor și industriei de creștere a păsărilor din Romania”, a spus vicepreședintele ANSVSA, Dănut Pale.

Ulterior, Horia Constantinescu a retractat afirmațiile făcute, sustinând că furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice pentru păsări sau pentru om, dar reprezintă o „practică comercială înşelătoare” pentru a da impresia că este vorba despre pui de „calitate superioară”. Horia Constantinescu, a anunțat joi, pe facebook, că pleacă de la șefia instituției după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța, însă va rămâne comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.