A ațipit la volan și a omorât o femeie!

0
0

Șofer condamnat

Un bucureștean, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnat pentru ucidere din cupă după ce a provocat un accident în urma căreia o femeie, în vârstă de 34 de ani, și-a pierdut viața, pe DN 73, la Micești. Bărbatul a primit o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendare. Judecătoria Pitești, acolo unde a avut loc procesul, a admis în totalitate cerererile rudelor victimei privind plata daunelor morale. Astfel firma de asigurări City Insurance, prin lichidatorul judiciar, va trebui să achite soțului, fiului, fiicei, surorii și mamei victimei, în total 5 milioane de lei. Decizia instanței nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

Tragedia a avut loc pe DN 73, sensul de mers Pitești – Câmpulung, pe 11 iunie 2021. Mircea B., pe atunci în vârstă de 74 de ani, se afla la volanul unui Volkswagen Golf și se îndrepta spre Câmpulug, dimineață, cu puțin înainte de ora 7.00. Femeia, în vârstă de 34 de ani, mergea, pe jos, în aceeași direcție, pe acostament. Se ducea la serviciu. ”În jurul orei 06:40, în timp ce se deplasa pe prima bandă a sensului de mers către Câmpulung, inculpatul a pierdut controlul direcție de deplasare, fie datorită neatenției, fie datorită faptului că pentru o perioadă scurtă de timp a ațipit, a părăsit trasa normală de mers a autoturismului pe banda nr. 1 și a pătruns pe acostamentul drumului unde a surprins circulația victimei, care se deplasa în aceeași direcție de mers. În urma impactului violent între autoturismul condus de către inculpat și corpul victimei, s-a produs decesul celei din urmă, care a survenit la fața locului, la scurt timp de la producerea accidentului rutier”, reiese din rechizitoriu. Conducătorul auto a fost trimis în judecată în septembrie 2022.

Daune morale de 5 milioane lei

Judecătoria Pitești l-a condamnat pe conducătorul auto, săptămâna trecută, la o pedeapsă de 1 an și 9 luni, închisoare cu suspendare. A fost fixat un termen de supraveghere de 2 ani, în acel timp fiind obligat să presteze muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Sectorului 2 sau în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București, pe o perioadă de 80 de zile. În timpul procesului, rudele femeii decedate s-au constituit părți civile în proces. Soțul a cerut daune morale de 1.250.000 lei, fiica și fiul câte 1.500.000 lei, mama victimei 500.000 lei și sora femeii decedate 250.000 lei. ”Familia victimei a fost profund devastată după producerea accidentului, fiind necesar ca partea civilă, soţul, să se ocupe de copii şi în acelaşi timp să rămână întreţinătorul financiar al familiei. De asemenea soţul avea o afacere în expansiune însă progresul s-a estompat după incident ca urmare a reducerii timpului acordat profesiei, determinat de necesitatea îngrijirii copiilor. S-a relatat faptul că fiul şi fiica au suferit foarte mult, cu precădere băiatul. De altfel întreaga familie a suferit după pierderea victimei în vârstă de 34 de ani”, scriu magistrații Judecătoriei Pitești în motivarea sentinței. Judecătorul a admis cererile rudelor victimiei și îl obligă pe lichidatorul judiciar al firmei de asigurări City Insurance la plata daunelor în valoare totală de 5 milioane de lei. Decizia instanței nu este definitivă. Va putea fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.