Bătăușii din centrul Piteștiului, în arest!

0

Imagini care au indignat opinia publică au devenit virale zilele trecute. Este vorba de mai multe filmări făute de martorii unei încăierări care a avut loc Piața Primăriei Pitești. Tinerii se loveau cu pumnii și picioarele. Deși una dintre victime era la pământ, agresorii au continuat să o lovească. Polițiștii au reușit să-i identifice pe bătăuși. Sunt trei minori, toți în vârstă de 17 ani. Aceștia au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

”În ziua de 04 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și au identificat toate persoanele implicate, reținând trei minori, toți de 17 ani.

În noaptea de 29 spre 30 martie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul unei patrule auto a Poliției Municipiului Pitești – Secția 1 Poliție Pitești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a municipiului, au observat, de la depărtare, o stare conflictuală între mai multe persoane.

Politiștii în cauză s-au sesizat din oficiu și s-au deplasat cu operativitate spre locul evenimentului, ocazie cu care mai multe persoane au parasite zona, fără a fi identificate.

La fața locului polițiștii au găsit două persoane, doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ce prezentau leziuni.

Din relatările verbale ale acestora a reieșit faptul că, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresați fizic de mai mulți tineri, pe care nu îi cunosc.

Acestora li s-a adus la cunoștință faptul că au dreptul de a depune plângere penală în termenul legal.

Întrucât cei doi tineri prezentau leziuni, la fața locului a fost solicitat un echipaj medical, care i-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Din punct de vedere legal, există mai multe infracțiuni la care punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile, de către persoana care a fost vătămată sau un reprezentant legal al acesteia, în termenul prevăzut de lege. Plângerea prealabilă reprezintă manifestarea de voinţă, materializată în plan procesual penal sub forma unui act procesual, prin care persoana vătămată solicită tragerea la răspundere penală a celui care a comis o infracţiune, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere – art. 295 din Codul de Procedură Penală. Termenul de introducere a plângerii prealabile, conform art. 296 alin.1 din Codul de Procedură Penală, este de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.