Scafandri de la ISU Argeș s-au perfecționat la Colibița

0

În perioada 1-5 aprilie, 32 de specialiști din 10 unități subordonate IGSU, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Alba, ISU ARAD, ISU Argeș, ISU Bistrița – Năsăud, ISU Caraş-Severin, ISU Constanta, I.S.U.J. Iaşi – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Iaşi, ISU Mureș și ISU Tulcea, au participat la stagiul de perfecționare pentru scafandri de intervenție în ape stătătoare, bazine de acumulare, lacuri și baraje.   

Cursul, organizat la Centrul Regional de Formare Profesională Colibița, aparținând Administrației Naționale „Apele Române” din județul Bistrița-Năsăud, a urmărit însușirea cunoștințelor teoretice și practice necesare scafandrilor de intervenție în misiunile de căutare/salvare în și din mediul acvatic.

Astfel, în cele 5 zile de pregătire, cursanții au desfășurat acțiuni precum coborârea pe saulă (𝘥𝘦𝘹: „𝘱𝘢𝘳𝘢̂𝘮𝘢̆ 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘪𝘵𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘣𝘰𝘳𝘥𝘶𝘭 𝘯𝘢𝘷𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘪𝘥𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘱𝘢𝘷𝘪𝘭𝘪𝘰𝘯𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘧𝘪𝘹𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘶𝘱𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘢̆ 𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘷𝘦𝘭𝘦 𝘦𝘵𝘤.”) la un punct fix, căutarea unor obiecte în mediul submersibil, controlul flotabilității la diferite paliere și realizarea de scufundări succesive.

”Încă un curs parcurs cu succes, încă un plus la capitolul experiență!

Punerea în aplicare a procedurilor specifice, exersarea lucrului în echipă, coordonarea și dezvoltarea abilităților de intervenție susțin eficiența misiunilor, prin maximizarea șanselor de salvare a persoanelor afectate și minimizarea riscurilor pentru toți cei implicați. Îi felicităm și le dorim mult succes în misiunile viitoare!” a fost mesajul transmis de șefii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.