Minori trimiși în judecată pentru agresiune sexuală

0

În ziua de 9 aprilie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, respectiv de instigare la agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor (în stare de recidivă), în care se efectuează cercetări față de doi minori de 17 ani, ambii aflați sub măsura arestului preventiv, respectiv față de un tânăr de 21 de ani, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, anunță IPJ Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 02 martie a.c., într-un mijloc de transport în comun, mai mulți tineri s-au manifestat agresiv față de două tinere, împrejurare în care un tânăr de 21 de ani, din Bradu, județul Argeș, și un alt tânăr, de 17 ani, cu domiciliul în Buftea, județul Ilfov, ar fi atins în zonele intime o persoană vătămată minoră, iar tânărul de 21 de ani, din Pitești, l-ar fi instigat pe unul dintre cei doi la săvârșirea faptei.

Reamintim că, în urma administrării probatoriului, în ziua de 14 martie, minorul de 17 ani, din Bradu, a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de 15 martie, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, care a dispus cercetarea acestuia sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, Tribunalul Argeș a admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, cel în cauză fiind, în prezent, încarcerat.

De asemenea, reamintim că în ziua de 25 martie, al doilea minor de 17 ani, cu domiciliul pe raza județului Ilfov, a fost reținut pentru 24 de ore. În ziua următoare, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, al doilea minor de 17 ani fiind, de asemenea, în prezent, încarcerat.

Tot în ziua de 25 martie, a fost reținut pentru 24 de ore și un alt tânăr, de 21 de ani, din Pitești, care ar fi instigat pe al doilea minor reținut la săvârșirea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor.

Față de acesta a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei tineri au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.