Începe construirea Laboratorului de radioterapie

0

Marți, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, condusă de vicepreședintele Marius Nicolaescu, a fost aprobat Devizul general actualizat pentru obiectivul „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești”.  

Investiția este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare încheiat între Consiliul Județean Argeș și Ministerul Sănătății fiind semnat anul trecut.

#Clădirea va avea 5 niveluri

Conform proiectului, Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E parțial). Laboratorul va fi amplasat în zona secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti.

Ulterior construcției, clădirea va fi dotată cu echipamente și aparatură medicală, urmând ca acestea să fie achiziţionate în cadrul proiectului. Tehnologia de ultimă generaţie IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice. Dintre acestea menționăm:

* Acceleratoare liniare de particule – energie 15 MV;

* Computer tomograf simulator;

* Sistem planificare tratament;

* Staţie de conturare;

* Sistem de înregistrare și verificare;

* Sistem de imobilizare;

* Sistem de dozimetrie.

#Cât costă lucrarea

Având în vedere modificarea indicilor de cost în construcții pentru anul 2024, a fost revizuit Devizul general, fiind aplicată o ajustare de preț. Astfel, valoarea totală a Devizului general este de 93.545.424,35 lei cu TVA, din care:

– contribuție PNRR: 70.187.215,79 lei cu TVA

– contribuție Consiliul Județean Argeș: 23.358.208,56 lei cu TVA.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești vor fi încheiate în perioada următoare două proiecte mari implementate de Consiliul Județean Argeș, finanțate din fonduri europene. Este vorba de: “Extinderea și dotarea spațiilor de urgență și amenajări incinta Spitalul Județean de Urgență Pitești” și “Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.