ITM Argeș a depistat 45 de persoane care munceau la ”negru”!

1

În perioada 1-6 aprilie, ITM Argeș a efectuat controale în Campania Naţională pentru pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și dispozițiile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile: „construcții clădiri” – cod CAEN 41, „lucrări de geniu civil” – cod CAEN 42,”lucrări speciale de construcții” – cod CAEN 43.   

Acțiunile de control s-au desfășurat sub coordonarea directă a inspectorului șef al I.T.M. Argeș – Anița Maria Neacșu, care împreună cu inspectorul șef adjunct în domeniul relațiilor de muncă – Cristian Soare, și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, au fost prezenți efectiv în teren, inclusiv în ziua de sâmbătă, 6 aprilie.

#Bilanțul acțiunilor de control desfășurate este:

► nr. de controale efectuate: 82

► nr. de sancțiuni aplicate: 48

► valoare totală amenzi: 780.500 lei

În domeniul relațiilor de muncă a fost efectuat un număr de 42 controale. Au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 695.000 lei. Astfel, la 9 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 45 persoane, valoarea amenzilor aplicate fiind de 680.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă a fost efectuat un numar de 40 controale. Au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 85.500 lei. De asemenea, a fost dispusă și o sancţiune contravenţională complementară, constând în sistarea activității urmare a existenţei unei stări de pericol grav și iminent de accidentare, datorată riscului de cădere de la înălțime a lucrătorilor.

#Principalele deficiențe constatate:

primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, neasigurare control medical la angajare și periodic, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neasigurare semnalizare de securitate și sănătate în muncă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.