Doi pădurari implicați într-un furt de arbori!

0

Doi pădurari, angajați ai unui Ocol Silvic Privat din zona Râncăciov, și un localnic din comuna Călinești, sunt cercetați penal pentru tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și complicitate la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori. Totul după ce unul dintre ei a fost prins de polițiști în timp ce ajuta un sătean să taie ilegal carpeni, cu știrea colegului care avea în pază acea zonă de pădure.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și complicitate la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, și au reținut doi bărbați, de 72, respectiv 31 de ani, ambii pădurari, și un tânăr de 25 de ani, toți din comuna Călinești.

”La data de 13 aprilie a.c., bărbații de 25, respectiv 31 de ani, au fost depistați în flagrant delict de către polițiști, în fondul forestier național, zona Râncăciov, în timp ce au tăiat și sustras mai mulți arbori.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, conform art. 107 alin. 1 ind. 1 lit. b și art. 109 alin. 1 ind. 1 lit. b din Legea 46/2008 și complicitate la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, conform art. 48 alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 107 alin. 1 ind. 1 lit. b și art. 109 alin. 1 ind. 1 lit. b din Legea 46/2008 și au confiscat motoferăstrăul folosit la comiterea faptelor.
Din cercetări s-a stabilit că, cei doi, cu complicitatea bărbatului de 72 de ani, în paza căruia se afla respectiva suprafață de pădure, ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras opt arbori, specia carpen.
Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la aproximativ 900 de lei, fără TVA.
Pe parcursul cercetărilor, materialul lemnos a fost recuperat și restituit proprietarului.
După administrarea probatoriului, la data de 15 aprilie a.c., bărbații au fost reținuți, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

După demararea cercetărilor cei doipădurari au demisionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.