DIICOT a cerut teren pentru un nou sediu!

0

Procurorii DIICOT au cerut Consiliului Local Pitești un teren pe care să își construiască un nou sediu. În adresa înaintată administrației locale se spune că spațiul în care, în prezent, își desfășoară activitatea este foarte mic, tot acolo având sediul alte trei Parchete. În aceeași adresă este menționată o suprafață de teren, situată la mică distanță de Parchet, ce ar putea fi atribuită DIICOT cu titlu gratuit.  

Lipsa de spațiu a devenit o problemă pentru procurorii DIICOT Pitești care au în lucru tot mai multe dosare. Infracționalitatea privind traficul de droguri și traficul de persoane a crescut și implică un număr mai mare de anchetatori pentru care spațiul din actuala locație este insuficient.

Procurorii DIICOT Pitești nu duc lipsă doar de spațiu pentru birouri. Ei au nevoie de un spațiu pentru camera de audieri și pentru arhivă.  Acum dosarele sunt păstrate într-o locație dintr-un alt capăt al Piteștiului așa că anchetatorii au nevoie de vreo 30 de minute ca să obțină un dosar.

A fost identificată o suprafață ce ar putea fi oferită gratuit

”Este de notorietate creșterea semnificativă a infracționalității în domeniul traficului și consumului de droguri, infracțiuni ce intră în competența exclusivă a DIICOT.

Într-o măsură asemănătoare, infracțiunile privind traficul de minori și de persoane, domeniu în care există monitorizare internațională, este, de asemenea în competența exclusivă a DIICOT.

În ultimii 5 ani DIICOT ST Pitești s-a remarcat prin nenumărate acțiuni operative soldate cu trimiteri în judecată a sute de persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate.

Având în vedere acest context și rezultatele deosebite realizate, s-a decis suplimentarea schemei DIICOT și BCCO, în prezent necesitățile logistice pentru o funcționare optimă a serviciului teritorial nemaiputând fi îndeplinite.

Complexitatea cauzelor solicită un standard probatoriu ridicat și amplu, administrarea unor probe cu elemente de extraneitate, colaborări cu echipe de anchetă din diverse alte țări, realizarea de acțiuni comune extinse.

Toate acestea necesită o logistică specifică, unde un loc important este ocupat de locația propriu-zisă unde își desfășoară activitatea procurorii, grefierii și specialiștii din cadrul DIICOT. În prezent, locația unde se află DIICOT ST Pitești nu mai îndeplinește condițiile necesare.

Înturcât, suntem siguri că în cadrul Consiliului Local este înțeleasă exact importanța unei bune funcționări a parchetului specializat, de eficiența căruia depinde desfășurarea normală a vieții tuturor cetățenilor județului Argeș, vă solicităm identificarea unei suprafețe de teren care să fie pusă la dispoziția DIICOT cu titlu gratuit, teren pe care să fie construit, pe cheltuiala DIICOT un sediu care să îndeplinească condițiile necesare.

A fost identificată o suprafață de teren aflată la intersecția străzii Nicolae Dobrin cu bulevardul Eroilor, vizavi de Clinica Doctor Luca Medicover, o suprafață de teren ce nu a fost niciodată amenajată și care ar reprezenta o locație foarte bună din punct de vedere al poziționări față de Tribunalul Argeș și Curtea de Apel Pitești, instituții cu care DIICOT, potrivit competenței, își desfășoară activitatea”, scrie în adresa înaintată Consiliului Local Pitești, semnată de către Antonia Diaconu, procuror șef DIICOT ST Pitești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.