Festival unic de teatru, la Pitești!

0

Până la finalul săptămânii, la Pitești are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, având ca particularitate faptul că actorii joacă foarte aproape de public. Deja primul spectacol a uimit audiența, este unul inovator, ce implică inteligența artificială. 

La cea de a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio de la Pitești participă trupe din America, Franța, Moldova și din România. Este pentru prima dată când o manifestare este dedicată exclusiv dramaturgiei diasporei românești.

” Am considerat că ar fi bine să avem tema dramaturgiei diasporei românești și ne-am gândit cu cine am putea începe?! Un dramaturg special, universal acum, pornită din Pitești, Saviana Stănescu. A reușit să performeze într-o lume unde concurența este foarte mare. Dacă ați fi auzit concluzia marelui dramaturg Dinu Grigorescu legat de felul în care Saviana a reușit să se insinueze și, mai apoi, să devină cunoscută în spațiul dramaturgic și teatral american, sigur că felul în care ați fi privit acest spectacol ar fi fost unul și mai plin de interes”, a declarat Dan Tudor, managerul Teatrului Alexandru Davila.

Primul spectacol, ZEBRA 2.0

Primul din seria spectacolelor invitate a fost ZEBRA 2.0, al Companiei de Teatru ANOMALOUS CO LLC din New York (SUA), care a captat atenția publicului prin subiectul de maximă actualitate, inteligența artificială.

”Mi se pare foarte interesant, de altfel acesta este viitorul. De fapt, inteligența artificială pătrunde în toate domeniile. Și în învățământ și în teatru. Este foarte bine că începem festivalul cu un spectacol inovativ, cu un spectacol deosebit creat de o autoare româno-american și vă felicit pentru alegerea pe care ați făcut-o”, a spus o spectatoare.

Festivalul se va încheia duminică, până atunci fiind programate spectacole în fiecare seară la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.