BNR lansează încă o monedă de colecție

0

Banca Naţională a României va lansa miercuri în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României.

Potrivit anunţului BNR, publicat în Monitorul Oficial, moneda din argint are valoarea nominală de 10 lei.

Aversul monedei prezintă o imagine a diplomei primite de jucătorii echipei de rugby din 1924, după câştigarea primei medalii româneşti la Jocurile Olimpice din 1924 de la Paris, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2024”.

Reversul monedei redă o compoziţie ce conţine o minge de rugby, echipa de rugby a României din 1924 şi inscripţiile „PRIMA MEDALIE OLIMPICA A ROMANIEI – 1924” şi „100 DE ANI”.

#De unde pot fi cumpărate

Conform BNR, monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

„Monedele din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României”, precizează anunţul făcut de banca centrală a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.