Crimă anunțată dinainte la 112!

0

O încăierare pe viață și pe moarte a avut loc în comuna Stoenești, în luna februarie 2021. Înainte de a avea loc bătaia, unul dintre agresori a sunat la 112 și a cerut intervenția polițiștilor reclamând că un bărbat dintr-o familie rivală ar fi adresat injurii soției și fiicelor lui.

Când oamenii legii i-au explicat că nu poate trimie un echipaj având în vedere că cererea nu reprezintă o urgență, interlocutorul a precizat că polițiștii vor sosi oricum că el se va duce să își facă singur dreptate. Asta a și făcut!

Un bărbat a murit și alte două persoane au fost rănite. Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă. Trei agresori au primit pedepse de câte 15 ani închisoare și un complice are de ispășit 10 ani de detenție. Ultimul inculpat a fost achitat.

Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă luni, 3 iunie, după ce inculpații au atacat decizia Tribunalului Argeș. Instanța a respins apelul și potrivit hotărârii frații Virgil-Iulian Șerban , de 35 de ani, și Răzvan-Dumitru Șerban, 35 de ani  au fost condamnați la câte 15 ani închisoare, pentru omor și tentativă de omor, în timp ce  Bogdan Florin Șerban, de 45 de ani, cel de-al treilea frate a fost achitat. Ravil Gheorghe Constantin, de 28 de ani, ginerele unuia dintre frații Șerban a primit o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru omor și tentativă de omor,  în timp ce Ionuț Adi Simion, de 27 de ani, ginerele altuia dintre frați a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru complicitate la omor și tentativă de omor.  Sentința este definitivă și luni, ultimii doi inculpați, care se aflau în arest la domiciliu, au fost ridicați de polițiști și duși la penitenciar acolo unde își vor ispăși pedepsele.

Victime au fost Cotel Prundaru, de 42 de ani, care a murit la spital din cauza loviturilor primite, și copiii lui, o fată și un băiat de 17 ani respectiv 22 de ani.

Le-a spus polițiștilor că-i va aplica o corecție rivalului

Între familia inculpaților și cea a victimelor existau de multă vreme conflicte care au făcut şi obiectul unor dosare de urmărire penală instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.  ”Pe fondul relaţiilor tensionate dintre cele două familii, în data de 24.02.2021, în jurul orei 18.00, inculpatul Șerban Virgil Iulian a apelat S.N.U.A.U. 112 şi a solicitat deplasarea în zonă a unui echipaj de poliţie, învederând faptul că în ziua respectivă persoana vătămată Prundaru Costel a proferat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa soţiei şi a fetelor inculpatului.

Fiind nemulţumit de răspunsul furnizat de operatorul 112, care i-a comunicat inculpatului că sesizarea sa nu reprezintă o urgenţă şi că are posibilitatea de a formula a doua zi la postul de poliţie din localitate o plângere penală pentru faptele presupus comise de Prundaru Costel inculpatul a comunicat telefonic operatorului că organele de poliţie vor sosi oricum într-o jumătate de oră, deoarece inculpatul va ieşi pe drum şi o să-l aştepte acolo pe Prundaru.

După ce le-a comunicat operatorilor 112 hotărârea de a-i aplica o corecţie lui Prundaru Costel inculpatul Șerban Virgil Iulian fiind însoţit de ceilalți inculpaţii, cu toţii înarmaţi cu furci şi bâte, s-au deplasat cu autoturismele marca B.M.W. şi marca B.M.W. seria 5,  pe drumul din Stoenești”, se precizează în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Declarațiile inculpaților nu au fost credibile

Au întâlnit pe drum mașina condusă de adevrsarul lor pe care au blocat-o, atât din față cât și din spate și l-au obligat să oprească. ”În continuare, inculpaţii au coborât din cele două autoturisme, fiind înarmaţi cu o furcă cu coadă metalică-unul dintre inculpați, respectiv cu bâte-ceilalţi patru inculpaţi, după care au început să lovească cu aceste obiecte persoanele vătămate care ieşiseră între timp din autoturism. Astfel, inculpatul Șerban Virgil Iulian i-a aplicat o lovitură cu furca în cap lui Prundaru Costel, care a căzut pe asfalt în stare de inconştienţă, fiind lovit ulterior cu bâta de mai multe ori tot în regiunea capului de către inculpatul Șerban Răzvan Dumitru. În aceeaşi împrejurare inculpaţii au lovit cu furca şi cu bâtele pe persoanele vătămate (.n.r fiul și fiica victmei), care au reuşit în cele din urmă să fugă de la faţa locului”, se mai precizează în rechizitoriu. La audieri toți cei cinci inculpați, care au participat  la atac, au negat că ar avea legătură cu cazul, spunând că ei au fost cei opriți în trafic și atacați de familia rivală. ”Declaraţiile inculpaţilor, contradictorii, sunt evident neverosimile şi au fost înlăturate motivat din ansamblul probator administrat în cauză”, scriu judecătorii în motivarea sentinței. Magistrații nu s-au lăsat păcăliți de minciunile inculpaților ajungând la concluzia că aceștia au plecat cu mașinile ” cu scopul precis de a agresa fizic persoanele vătămate, aşa cum a promis de altfel inculpatul Șerban Virgil Iulian operatorilor S.N.U.A.U. 112”.

Daune morale și materiale

Pe lângă condamnările primite cei patru inculpați sunt obligați ”în solidar, să plătească părților civile suma de 15.300,64 lei reprezentând daune materiale şi sumele de 50.000 lei – reprezentând daune morale către P. Puşa, 60.000 lei- către P. Costel şi 60.000 lei către P. Alex-Gabriel” după cum se precizează în sentință.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.