Maşini de lux pentru familie din banii partidului!

0

Deputatul Mircea Drăghici acuzat că foloseşte în interes propriu resursele PSD  



O modificare a legii finanţării partidelor politice, intrată în vigoare la începutul acestui an, a adus în vistieria PSD cîteva zeci de milioane de lei în plus. Conform Newsweek.ro, banii primiţi ca subvenţie de la stat, nu au fost cheltuiţi în scopul prevăzut de lege, ci în beneficiul apropiaţilor lui Liviu Dragnea.


Potrivit Newsweek.ro, primul pe listă este chiar deputatul de Argeş, Mircea Drăghici, unul dintre iniţiatorii modificării. Conform publicaţiei, familia parlamentarului foloseşte trei din cele cinci limuzine de lux, marca Mercedes Benz, cumpărate de PSD contra sumei de două milioane de lei. Două dintre acestea ar fi folosite de Mircea Drăghici care este şi trezorierul PSD, iar a treia este condusă de soţia sa, care pînă acum cîteva luni conducea postul local de televiziune Absolut TV. Newsweek.ro susţine că Georgiana Drăghici, soţia deputatului conduce un Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. Maşina a fost achiziţionată pe 10 iunie 2017. Publicaţia mai susţine că soţia deputatului a mai încasat peste 1,8 milioane lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul teleziunii pe care o deţinea. Conform acestei surse, Mircea Drăghici are la dispoziţie un Mercedes V Class cumpărat din banii partidului pe 16 mai 2017 care a costat 262.992 lei şi un Mercedes GLK 250 pentru care partidul a plătit pe 24 ianuarie 2018 suma de 197.349 lei.

Dragnea îl apără pe Drăghici

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a declarat, la Palatul Parlamentului, că Mircea Drăghici i-a spus în urmă cu cîteva zile că „vor apărea aceste chestiuni în presă” şi că nu ar fi adevărate. „Eu am vorbit cu domnul Mircea Drăghici zilele trecute, pentru că de zilele trecute mi-a spus – şi nu numai mie – că, mă rog, a auzit că vor apărea aceste chestiuni în presă. El mi-a zis şi mi-a şi arătat că acele lucruri nu sunt adevărate, dar bineînţeles că se pare că nu a contat“, a declarat Liviu Dragnea.  Întrebat cum comentează faptul că, în urma modificării legii, partidele politice beneficiază de o finanţare sporită, liderul PSD a replicat că schimbările au fost făcute pentru ca formaţiunile politice să nu mai fie obligate „să umble după bani prin piaţă“. „Înainte să se modifice legea finanţării partidelor, toată lumea ţipa că trebuie schimbată legea finanţării partidelor politice, şi din interior, şi din exterior. S-a schimbat în aşa fel încît să nu mai existe tentaţia sau obligaţia sau necesitatea – pe bună dreptate – ca un partid politic să umble după bani prin piaţă. Aşa cum mai spunea o doamnă care acum nu e în ţară: vrând-nevrând, trebuie să alergi după bani, să faci tot felul de lucruri care sunt la limita legii ca să ai bani de campanie. S-a stabilit prin lege că aceşti bani vin din cotizaţii, cât pot veni, şi de la stat, cum veneau şi înainte, dar într-o proporţie mai mare“, a spus şeful PSD.

Ascensiunea lui Mircea Drăghici

Mircea Drăghici a lucrat în ultimii 18 ani la stat, timp în care a acumulat o avere impresionantă din salariu de bugetar. În perioada 1986 -2000, a fost şef de secţie la IATSA Ştefăneşti (întreprindere de stat de transport). De acolo, a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Argeş, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 2001 – 2004.  Patru ani mai tîrziu, a prins un loc de deputat pe listele PSD.  În cel de-a doilea mandat de deputat, din perioada 2012- 2016, Drăghici s-a şcolarizat la Colegiul Naţional de Apărare şi la Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

În 2008 se plimba cu un Matiz

În 2008, atunci cînd a intrat prima dată în Parlament, deputatul Drăghici a declarat că deţine trei terenuri intravilane în Piteşti, Dâmbovicioara şi Curtea de Argeş.  Totodată, a mai declarat un apartament în Piteşti, o treime dintr-o casă de vacanţă în Dâmbovicioara, plus un apartament în Târgovişte.Pe atunci, se plimba cu un Matiz fabricat în anul 2002.  Tot în 2008, a vîndut un apartament cu 75.000 euro lui David Constantin Radu şi o maşină SUV KIA Sportage cu 95.000 lei firmei sale, EPC Management.  În conturi deţinea suma de 85.000 euro. La capitolul venituri a declarat venituri de 90.000 de lei, bani obţinuţi din consultanţă, dar şi dividende de 140.000 lei de la EPC Management şi Electroconstrucţia Instal SRL. Cristina Drăghici, prima sa soţie, primea un salariu de 17.000 lei de la ITM Argeş, plus 7.000 de lei din închirierea unui imobil.  În 2009, a mai cumpărat un teren de 741 mp în Curtea de Argeş şi un Fiat Doblo.  Banii din cont s-au redus la suma de 60.000 euro. Deputatul Drăghici a divorţat la un moment dat şi a împărţit bunurile. În urma divor- ţului, a rămas cu două terenuri situate în Piteşti şi Curtea de Argeş, dar şi cu un apartament în Tîrgovişte şi o casă în Curtea de Argeş.  A păstrat un Audi din 2012, banii din bancă, dar a apărut un credit luat de la o persoană fizică în cuantum de 17.500 euro, fără termen de rambursare.

Îmbogăţit după a doua nuntă

Potrivit Newsweek.ro, declaraţiile de avere ale deputatului Mircea Drăghici s-au umplut din nou după a doua nuntă. Conform declaraţiei din iunie 2014, de pe urma căsătoriei a primit un cadou de 88.650 de euro.  Apare un teren de 805 mp în Curtea de Argeş, teren pe care îl deţinea în coproprietatea cu noua soţie, Georgiana Drăghici.  Îşi vinde maşina Audi cu 30.000 euro. Tot 30.000 de euro depune în contul unei bănci.  Pe noua lui soţie, Georgiana Drăghici, o găsim angajată la cabinetul europarla- mentarului Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta, dar şi la Universitatea din Piteşti.  Dar la finalul declaraţiei de avere, Mircea Drăghici, a menţionat că „soţia are în proprietate bunuri dobîndite înaintea căsătoriei a căror valoare nu o cunosc”. De abia doi ani mai târziu, deputatul Drăghici declară un apartament de 82,48 mp pe care l-ar fi cumpărat soţia sa în 2012.  Newsweek.ro susţine că apartamentul nu a fost menţionat în declaraţia de avere din 2015.  Tot în 2016, Drăghici a declarat că soţia sa ar fi primit un salariu de peste 31.000 lei de la Universitatea din Piteşti, 24.000 euro pentru funcţia de consilier al Dacianei Sârbu, o indemnizaţie de aproximativ 2.500 de lei pentru funcţia de membru în consiliul de administraţie la CIT, dar şi o indemnizaţie de creştere a copilului de 12.371 lei. În vara anului 2017, Mircea Drăghici a menţionat în declaraţia de avere că a luat cu titlul de împrumut suma de 270.000 de lei de la o persoană fizică.  Într-un cont mai avea peste 93.000 lei. Tot în acel an, soţia sa şi-a cumpărat un Mercedes din 2016 în rate. Un an mai tîrziu, în iunie 2018, averea deputatul creşte considerabil.  Declară că a încheiat o promisiune de cumpărare a unei case în Ilfov, pentru care ar fi achitat 85.000 euro.  În bancă mai avea în jur de 60.000 lei şi 8.666 euro, dar a vîndut şi două maşini, cu 15.000 euro şi, respectiv, 40.000 lei.  Totodată, a menţionat că s-ar fi împrumutat 60.000 euro de la o rudă.  Pe lîngă salariul de deputat, soţia sa a primit o indemnizaţie de creştere a copilului de aproximativ 60.000 lei, i s-a restituit un împrumut de la firmă de 80.000 lei, dar şi drepturi băneşti de aproximativ 8.000 lei. Patru luni mai tîrziu, adică acum două săptămîni, Drăghici a completat o nouă declaraţie de avere în care declară că a cumpărat pe numele fiicelor sale un teren de 586 mp în Piteşti, un teren de 17.466 mp în comuna Oarja, din Argeş, plus alte trei terenuri în Curtea de Argeş. Valoarea achitată pentru casa din Ilfov creşte de la 85.000 euro la 150.000 euro. La acestea se mai adaugă o casă cu amprenta de 166 m pe numele fiicelor sale, în Piteşti, plus o casă de vacanţă cu o amprentă de 112 mp în Curtea de Argeş. Mai declară un Mercedes fabricat în 2016. La capitolul venituri, menţionează că soţia sa, Georgiana Drăghici, a obţinut peste 143.000 lei din închirierea unor echipamente TV, plus alţi 55.800 din închirierea  unui imobil, venituri nedeclarate anterior.

Trimis în judecată de DNA

În noiembrie 2015, DNA a emis un comunicat de presă în care anunţa că deputatul Mircea Gheorghe Drăghici a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în Dosarul Consultanţa alături de 38 de primari şi viceprimari de comune. La sfîrşitul lunii iunie a acestui an, deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cei 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale firmei de consultanţă au fost achitaţi. Decizia nu este însă definitivă.

Drăghici: „Cei care au publicat acest Fake News vor fi acţionaţi în judecată!“

Pentru a vedea cum comentează acuzaţiile care îi sînt aduse de Newsweek.ro, am încercat să luăm legătura cu deputatul Mircea Drăghici. În pofida insistenţelor noastre, parlamentarul argeşean nu a răspuns la telefon. În schimb, deputatul Mircea Drăghici a transmis un mesaj în mediul online prin care a declarat că îi va da în judecată pe cei care au publicat un fake news legat de familia sa şi de partidul de guvernare. „Astăzi, Comisiile Juridică şi pentru Apărare din Camera Deputaţilor au dat raport de aprobare pentru proiectul de lege privind declasificarea protocoalelor SRI. Tot astăzi, în presă a apărut un FAKE NEWS construit pe crâmpeie de adevăr, a cărui ţintă suntem nu doar eu şi familia mea, ci şi partidul de guvernare! Întâmplător?. Celor interesaţi de modul în care am gestionat banii Partidului Social Democrat, vă recomand să consultaţi rapoartele şi concluziile organismelor de control – acestea, vă pot spune de acum, nu au constatat nereguli. Vă asigur, dimpotrivă, că datoriile lăsate de fostele conduceri au fost achitate, iar PSD a reuşit să achiziţioneze sediul din Kiseleff. Totul, corect şi legal. Cei care au publicat acest FAKE NEWS vor fi acţionaţi în judecată, am mai trecut prin astfel de procese”, a transmis trezorierul PSD Mircea Drăghici, deputat de Argeş, conform ziarulargesenilor.ro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.