Cum să joci responsabil când te distrezi la cazinouri online

0
1

Jocurile de noroc reprezintă o activitate recreațională și distractivă ce atrage tot mai mulți oameni. Astfel de jocuri generează adrenalină și te pot scoate din monotonie, însă tot timpul trebuie practicate responsabil.

Operatorii de jocuri de noroc licențiați de ONJN își doresc ca singurul scop să fie distracția utilizatorilor, motiv pentru care promovează jocul responsabil și le oferă acestora numeroase instrumente prin care se pot asigura că nu fac excese.

În momentul în care practici jocuri de noroc, ideea de la care trebuie să se plece este distracția. Câștigurile materiale nu trebuie urmărite întrucât nimeni nu le poate garanta. Rezultatele sunt influențate doar de noroc, iar acesta variază de la om la om, de la zi la zi.

Impecabile din punct de vedere al graficii și efectelor sonore și cu tematici extrem de bine diversificate, cele mai noi jocuri păcănele sunt cât se poate de atractive și pot oferi câștiguri senzaționale la orice rotire. Chiar și așa, nu trebuie uitat niciodată că orice joc de cazino trebuie privit ca o modalitate de a te distra, fără a urmări în mod special câștigurile.

Specialiștii recomandă ca bugetul lunar alocat jocurilor de noroc să fie de cel mult 10-15% din venituri.

Ce fac cazinourile online pentru a proteja jucătorii

Foto interior aici

Din dorința ca jocul să rămână strict o modalitate de distracție, cazinourile online de top din țara noastră au introdus o serie de instrumente pentru a se asigura că nedoritele excese nu își fac apariția. Operatorii de top utilizează diverse instrumente astfel încât să identifice și să ia măsurile adecvate pentru a preveni și stopa orice probleme posibile cauzate de jocurile de noroc.

Utilizatorii își pot seta limite de depunere

Pentru a elimina din fașă eventualele excese, operatorii de jocuri de noroc au introdus posibilitatea ca utilizatorii să își seteze propriile limite de depozit zilnice, săptămânale ori lunare. Prin intermediul unor limite de acest gen, utilizatorii se pot distra doar de suma alocată, iar astfel se pot evita nedoritele pierderi în cazul în care traversează o perioadă nefastă. Setarea limitelor de depozit reprezintă unul dintre cele mai utile instrumente pentru promovarea jocului responsabil, întrucât utilizatorii nu riscă să piardă mai mult decât își pot permite să piardă, iar activitatea va avea strict un caracter recreațional.

Utilizatorii sunt avertizați în legătură cu perioada petrecută pe platformă

Operatorii de top le transmit utilizatorilor la fiecare 60 de minute un mesaj de avertizare pentru a-i informa cât timp au petrecut pe platformă. Această soluție a fost implementată tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatori să nu piardă noțiunea timpului și să decidă dacă vor să se distreze în continuare sau nu.

Jucătorii se pot lua o pauză sau chiar să se auto-excludă

În cazul în care instrumentele de mai sus nu sunt suficiente, utilizatorii au la dispoziție și altele prin care pot pune o pauză de la cont sau se pot auto-exclude. Cei care doresc să ia pauză o pot face pentru o zi, două zile ori șapte zile. De asemenea, în cazul auto-excluderii aceasta poate fi făcută pentru 6 luni sau mai mult ori permanent. Când un utilizator alege să ia o pauză, accesul său la cont este restricționat pentru perioadă stabilită. De asemenea, el nu va primi niciun material promoțional ori publicitar în intervalul setat.

În cazul în care un jucător ia decizia să se auto-excludă permanent, contul său va fi închis, iar sumele existente vor fi rambursate către el. În plus, ca o măsură suplimentară de protecție a jucătorilor, aceștia nu vor avea voie să își facă un cont nou pe platforma cât timp sunt în perioada de auto-excludere sau de pauză.

Minorii sunt interziși pe platformele operatorilor online

Conform Hotărârii Guvernului nr. 111/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, minorii sunt interziși pe platformele operatorilor online. Tocmai din acest motiv, operatorii de top folosesc sisteme sofisticate de verificare care permit identificarea minorilor care se autentifică pe platformă.

În plus, operatorii online le recomandă părinților să instaleze soft-uri precum Cyber Patrol, GamBlock și Net Nenny, prin care pot controla accesul minorilor pe calculatoarele lor pentru a practica jocuri de noroc. Operatorii le mai recomandă părinților să nu lase copiii nesupravegheați în apropierea calculatorului când rulează soft-ul cazinoului, iar programele de jocuri de noroc ar trebui protejate cu parole.