A început Simularea la Evaluarea Națională

0

Elevii de clasa a VIII-a au susținut ieri proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale 2023. Astăzi și mâine (după caz) se vor susține celelelalte probe.
Potrivit procedurii oficiale, notele primite nu se contestă. Ieri, în Argeș nu s-a înregistrat niciun incident în timpul probei de limba româna, iar astăzi urmează cea de-a doua probă, matematica. La română, elevii au avut itemi pe baza a două texte la prima vedere, iar la subiectul al II-lea un rezumat al primului text. În total au fost înscriși 5215 elevi, din care ieri au fost prezenți 4882, în timp ce 333 au fost absenți. Ca și ieri, astăzi, accesul în sălile de examen se face între 08:00 și 08:30, după cum se arată în procedura trimisă de Ministerul Educației. Elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022-2023 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a: 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă ; 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă ; 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă ; 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.