De luni, grevă generală în școli!

0
0

De luni, 8200 de angajați din sistemul de învățământ din Argeș intră în grevă generală, alături de colegii din întreaga țară. Astfel, elevii nu vor face cursuri și vor rămâne acasă, până când va înceta acțiunea de protest a profesorilor. Sindicaliștii amenință că până când nu vor fi soluționate revendicările nu se vor întoarce în clase. 

Miercuri, reprezentanții profesorilor s-au întâlnit cu premierul Ciucă, pentru a găsi soluții la problemele angajaților, dar negocierile au eșuat. Tot miercuri, în toate școlile în care sunt membri de sindicat a avut loc o grevă de avertisment miercuri, de la ora 11:00 și până la 13:00.

La discuțiile de la Guvern au participat următoarele persoane: premierul Ciucă; liderul social-democrat Marcel Ciolacu; ministrul Educației – Ligia Deca, secretarii de stat în Ministerul Educație Sorin Ion și Florian Lixandru; Ioana Lazăr – secretar general al Ministerului Educației, ministrul Finanțelor – Adrian Câciu; Cristian Vasilcoiu – secratar de stat în Ministerul Muncii. Cât timp se desfășoară greva generală, nu se predă, nu se ascultă, nu se pun note.

”În multe școli unde procentul de participanți la grevă este foarte mare, nici n-o să aibă cine să stea cu acești copii. Conform legii, directorul trebuie să asigure supravegherea și, practic, nu vedem cum ar putea un director să aibă grijă de copiii care vin la școală. Da, știm că o treabă delicată, în special pentru cei mici, mă refer la grădiniță și învățământul primar” au spus reprezentanții sindicaliștilor. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.