Ruladă de porc cu ciuperci

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 1 ore, 40 min.
Ingrediente:
800 gr. muşchi de porc
100 gr. şuncă afumată, tăiată felii subţiri
200 gr. ciuperci
2 ouă
1 lingură caşcaval ras
1 căţel de usturoi, tăiat felii
rozmarin măcinat
vin alb sec
ulei
sare, piper
Mod de preparare:
1. Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte. Se bat ouăle, se adaugă caşcavalul ras, apoi se sărează, se piperează şi se prăjeşte în puţin ulei, la fel ca o omletă. Separat, ciupercile se amestecă cu usturoiul şi se călesc în puţin ulei la foc mic. Se încinge cuptorul.
2. Pe felia de carne se aşează uniform feliile de şuncă afumată, omleta şi ciupercile, apoi se rulează şi se leagă cu o sfoară în spirală. Se aşează într-o tavă cu puţin ulei. Se presară sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei şi se stropeşte cu vin alb.
3. Se bagă la cuptor şi se coace aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata se taie sfoara şi se scoate. Se taie felii şi se serveşte caldă, ornată cu ciuperci şi pătrunjel verde.