Regulamentul pentru teste și antrenamente

0
0
  • Ce măsuri trebuie să respecte piloții de raliuri



În vederea reluării activității sportive, Federația Română de Automobilism Sportiv a întocmit un regulament valabil pentru testele și antrenamentele care vor fi organizate în perioada următoare. Regulamen­tul prevede proceduri și măsuri specifice, atât la nivelul siguranței sportivilor și oficialilor, cât și al prevenirii infectării cu COVID 19.


Organizatorii de teste/antrenamente vor fi obligați să respecte acest regulament, care vine în completarea Ordinului comun emis de Ministrul Tineretului și Sportului și Ministrul Sănătății.
Regulamentul pentru teste/antrenamente:
1. Baza legală:
Permis de organizare eliberat de FRAS doar unui club cu licență de organizare valabilă pentru anul 2020. Obiectul de activitate:Teste/antrenamente cu circulație închisă, desfășurate exclusiv în aer liber Participanți:Sportivi licentiați FRAS 2020 cu viza medicală anuală valabilă, pilot/navigator, mecanic, în limita a maximum 3 persoane per echipaj . Trasee/locatii de antrenament:drumuri comunale și județene asfaltate și/sau drumuri forestiere și comunale de macadam, circuite special destinate activității de automobilism sportiv
Caracteristici traseu și program:
Lungimea medie a unui traseu pentru teste/antrenamente este între 4-6 km și se va parcurge de mai multe ori,conform unui program stabilit de organizator și stipulat în documentele de avizare. Perioada: activitatea se va desfășura într-o singură zi, cu pauze.Organizatorul sesiunii de teste/antrenamente va fi obligat să implementeze toate normele epidemiologice și de securitate, atât la nivelul siguranței sportivilor și oficialilor, cât și al prevenirii răspândirii Covid 19. Perioada:activitatea se va desfășura într-o singură zi,cu pauze Organizatorul sesiunii de teste/antrenamente va fi obligat să implementeze toate normele epidemiologice și de securitate,atât la nivelul siguranței sportivilor și oficialilor, cât și al prevenirii răspândirii Covid19.
2. Măsuri de prevenție epidemiologică și distanțare socială:
Notă: Toate măsurile specifice prezentate în acest material vor fi completate înaintea evenimentului cu ultimele seturi de instrucțini primite de la autorități
Pe lângă măsurile clasice de securitate impuse prin acest regulament de desfășurare al unui antrenament sau test, având în vedere perioada de pandemie se impun OBLIGATORIU și următoarele măsuri de siguranță: Organizatorul va delimita strict zona tehnica si zona de teste/antrenament, supravegherea facându-se cu oameni de ordine instruiți de către organizator; Accesul spectatorilor este INTERZIS atât în zona tehnică, cât și pe traseul de teste/antrenamente; La„poarta”de acces a evenimentului, toți sportivii, mecanicii, precum și membrii staff-ului de organizare vor fitestați pentru a identifica persoanele care au temperatura crescută. Persoanelor cu o temperatură peste limita normală nu li se va permite accesul la eveniment. · În spațiul destinat parcului service organizatorul va monta zone de desinfectie dotate cu soluții pe bază de alcool și clor, precum și prosoape de unică folosință. Deasemenea, vor fi amplasați saci de gunoi.
Pentru a participa la o sesiune de teste/antrenamente, fiecărui sportiv i se va transmite de către organizator,exclusiv online: cererea de participare, care va fi completată cu date tehnice despre automobilul de concurs, date despre spațiul tehnic necesar în parcul de service și, evident, datele persoanelor prezente.; un formular de autoeveluare; declarație pe propria răspundere cu privire la răspunderea civilă și penală în cazul declarațiilor false; un tabel în care să fie trecute toate persoanele prezente la eveniment.
Formularul de autoeveluare este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Este obligatoriu pentru toate persoanele prezente. Dacă răspunsul este“NU“ la toate întrebările, membrul echipei de organizare va fi acceptat pentru eveniment. În cazul în care răspunsul este “DA“ la cel puțin o întrebare, membrului echipei de organizare i se va interzice participarea la eveniment. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.