Timpi de preparare:
Timp de preparare: 35 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 15 min.
Ingrediente:
1 piept de pui (aproximativ 600 gr.)
150 gr. şuncă presată
150 gr. mix de legume
100 gr. caşcaval
2 felii franzelă
50 ml lapte
2 ouă
30-40 gr. unt
1/2 cană supă de pui sau de legume
sare
piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se spală, se usucă cu un şervet absorbant şi se taie, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte.
2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron şunca presată tăiată cubuleţe, franzela înmuiată în lapte şi apoi presată, mixul de legume, caşcavalul ras, ouăle bătute, sare, piper şi pătrunjel verde tocat.
3. Pe felia de carne se întinde această compoziţie, se rulează şi se leagă cu aţă. Se unge cu unt şi se aşază într-o tavă potrivită ca mărime. Se toarnă supa şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul din tavă, să nu se usuce prea tare.