Ca să-și repare BMW-ul a înscenat un accident!

0

Un piteștean care și-a lovit mașina, un BMW seria 7, într-o parcare, și-a convins doi prieteni să simuleze un accident pentru a obține despăgubiri de la firma de asigurări și cu banii obținuți să-și poată repara bolidul. Fapta i-a adus acestuia o pedeapsă cu executare, iar prietenilor lui câte un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Inspectorii societății de asigurări au fost cei care și-au dat seama că accidentul nu s-a produs așa cum a fost descris și au sesizat autoritățile. Despăgubirile nu au fost acordate, dar infracțiunile au rămas! 
Cei trei bărbați au fost trimiși în judecată după ce prin declarațiile lor au încercat să păcălească firma de asigurări. Cosmin P., de 33 de ani, a pus la punct detaliile și a fost judecat pentru: instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, de instigare la tentativă la înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și a unei infracțiuni de instigare la participație improprie la fals intelectual. Ca să fie sigur că planul îi va reuși, Cosmin P. a inclus în scenariul lui și polițiștii. Pe 12 februarie 2019, în jurul orelor 03.00, acesta a sunat la 112 anunțând că a avut loc un accident rutier fără victime, cu toate că în această situație, nici nu ar fi fost necesară prezența polițiștilor, fiind valabilă doar o înțelegere amiabilă făcută între șoferi la firma de asigurări. La fața locului a sosit un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Pitești. Au fost luate declarații de la cei doi șoferi implicați, iar în cele din urmă s-a încheiat un proces verbal. „Din declarația dată în fața organelor de poliție de către numitul N.R.G. …a reieșit faptul că, în data de 12.02.2019, în jurul orelor 03.00, în timp ce conducea autovehiculul…, a ațipit la volan, fapt pentru care a intrat în coliziune cu autoturismul marca … cu nr. de înmatriculare … care se afla parcat pe partea dreaptă a carosabilul în direcția lui de mers. Din declarația dată în fața organelor de poliție de către numitul SIA din 12.02.2019, conducătorul autoturismul marca … cu nr. de înmatriculare … în 12.02.2019 reiese faptul că a parcat autoturismul sus-menționat într-un acostament pe partea stângă a direcției de mers lângă borna Km-ului …, pentru ca prietenul lui PC să-și facă nevoile fiziologice și, la un moment dat, din sensul opus, autovehiculul marca … cu nr. de înmatriculare … a intrat în coliziune cu acesta”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

BMW-ul a fost dus pe platformă la locul ”accidentului”

La câteva zile după de oamenii legii au emis procesul verbal de reparații, șoferii au mers la firma de asigurări. Ca să fie credibili l-au folosit ca martor pe al treilea inculpat. Ulterior, în cursul anchetei s-a stabilit că atât BMW-ul cât și dubița erau lovite dinainte. Anchetatorii au aflat că BMW-ul a fost dus la locul unde a fost simulat accidentul cu o platformă. Martor în dosar este chiar șoferul platformei care a precizat ce avarii avea mașina, locul unde a lăsat-o cât și faptul că după ce a coborât BMW-ul de pe platformă, la ieșirea in Pitești, a ajuns și dubița condusă de celălalt inculpat. Inspectrii firmei de asigurări și-au dat seama că accidentul nu a avut loc potrivit descrierii și au sesizat autoritățile așa a ieșit la iveală planul stabilit. Judecătoria Pitești a dat sentința. Cel care a stabilit înscenarea a primit o pedeapsă de 2 ani și 20 de zile de închisoare cu executare pentru că avea antecedente penale și a săvârșit infracțiunile săvârșite în termenul de supraveghere stabilit într-o altă sentință în care a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Ceilalți doi inculpați, Robert N. și Ionuț S., au fost condamnați la câte un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Hotărârea Judecătoriei Pitești nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către inculpați. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.