4 ani de la inaugurarea Spitalului Mioveni

0

Pe 5 septembrie 2019 s-a scris o filă importantă din istoria orașului Mioveni, trecând acum 4 ani de la recepția Spitalului Orășenesc Mioveni.
Aceasta este cea mai importantă investiție medicală în regiune din ultimii 31 de ani și probabil, cea mai importantă construcție realizată de administrația locală a orașului în ultimii ani.
Spitalul reprezintă o unitate medicală modernă care deservește câteva sute de mii de oameni. Spitalul este digitalizat și își produce singur o parte din energia electrică necesară.
În plus, pacienții sunt supravegheați și prin intermediul camerelor video. Unitatea este una modernă, cu aparatură de ultimă generație care deservește locuitorii din Mioveni și comunele limitrofe, dar și angajații platformelor industriale din zonă.
Are 250 de paturi, cinci secții, 13 compartimente, 23 de cabinete în ambulator, două laboratoare și, poate la fel de important, o echipă de medici o medie de vîrstă relativ scăzută. Construcția a fost concepută de la bun încpeut să producă și energie verde. Astfel își poate asigura produce singură o bună parte din energia electrică de care are nevoie, iar apa folosită în spital este încălzită cu ajutorul panourilor solare instalate pe acoperiș.
De asemenea unitatea sanitară are propriul generator de oxigen care acoperă nevoile pacienților. În plus, are și rezerve pentru situații neprevăzute. O particularitate a clădirii o reprezintă și autonomia sa. Într-o situație de urgență, de colaps să îi spunem, unitatea medicală poate funcționa normal timp de 72 de ore, fără să fie legată la utilități sau la rețeaua electrică.S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.