DSP Argeș continuă informarea despre cancerul de sân

0

Timp de încă 12 zile Direcția de Sănătate Publică Argeș continuă în județ acțiunile despre constientizarea cu privire la cancerul de sân. S.M.
Prin această acțiune se aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc. La nivelul judetului Arges, în anul 2022, au fost înregistrate 171 cazuri noi de cancer mamar la femei cu 13 mai multe față de 2021 și 58 de decese, cu 34 mai puține decât în anul 2021. Aproximativ o treime dintre decesele provocate de cancer sunt cauzate de consumul de tutun, indicele de masă corporală ridicat, consumul de alcool, consumul scăzut de fructe și legume și lipsa de activitate fizică. Prin adoptarea măsurilor Codului European de Luptă Contra Cancerului, se poate reduce riscul individual de boală, iar la nivel populațional, peste 40% dintre cancere ar putea fi evitate. ”Sfaturile noastre sunt: # Nu fumați! Evitați fumatul acasă. # Luați măsuri pentru a avea o greutate corporală sănătoasă # Limitați consumul de alcool # Alăptarea reduce riscul de cancer al mamei. Dacă puteți, alăptați-vă copilul. # Fiți activ fizic în viața de zi cu zi. # Evitați expunerea la radiații. # Participați la programele de screening organizat pentru: cancerul mamar (femei între 50 si 69 de ani), cancerul de col uterin (femei între 24 și 64 de ani) și cancerul colorectal (femei şi barbați între 50 și 75 de ani)” ne-a declarat directorul executiv al DSP, Sorina Honțaru. Sloganul campaniei este: „Depistează. Tratează. Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”. Grupurile țintă ale campaniei sunt: femeile cu vârsta 50-69 de ani, profesioniștii din sistemul de sănătate și populația generală.
La nivelul județului Argeș, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății desfășoara campania de informare care aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc, în mediul on-line, pe website-ul DSP Arges și social media pe pagina de Facebook “Promovarea Sanatatii Arges”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.