Curiozităţi pescăreşti

0
0



De ce să ne luăm o mulinetă scumpă?
”De ce mulinetele cu renume cum ar fi „Daiwa Basiair” sau „Shimano Aero Tehnium” sunt atât de scumpe și dacă merită și în ce situații se folosesc?” sunt întrebări frecvente puse de pescarii de crap. Cei mai renumiți pescari de crap din România au răspuns acestor întrebări pe siteul fishingandhuntingtv.com.
Daiwa-basia
Alex Matea – Sunt mulinete „specializate” destinate pescuitului la distanță. O astfel de mulinetă estre necesară în special în concursuri atunci când ai nevoie să arunci monturile cu 10-15 m mai departe decât adversarii tăi. Sunt construite în așa fel încât să aranjeze foarte bine firul pe tambur și sunt foarte ușoare, calități ce par nesimnificative la prima vedere, dar care pe termen lung te ajuta enorm.
Shimano-aero-tehnium
Andrei Vlădeanu – Merită să ne cumpăram o astfel de mulinetă scumpă în aceleași condiții în care merită să ne cumpărăm o mașina scumpă de firmă. Avantajele unei astfel de mulinete sunt incontestabile (calitate, fiabilitate, performanțe), însa discuția despre diferența foarte mare de preț dintre un model obișnuit și unul de top este relativă. Poți răspunde la întrebarea dacă merită sau nu numai după ce folosești ambele variante.
Sorin Rudeanu – Pretul ridicat vine de la faptul că în construcția lor se folosesc cele mai noi materiale compozite – Zaion sau Ci4 – sau metale mai speciale – ușoare și rezistente precum Magneziul sau Duraluminiul – și în general piese fine ce implică și manoperă multă. Personal, nu aș folosi o astfel de mulinetă dacă aș pescui cu fire mai groase de 0,30, deoarece folosirea unor fire mai groase duce automat și la micșorarea distanței de aruncare. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.