Debut cu stângul în Liga I!

0
0
  • Casa Liga 1, etapa 1, sezonul 2020-2021
  • FC Argeș – FC Botoșani 2-3 (0-1) Au marcat: Deac 78, Năstăsie 85 / Cîmpanu 9, Chindriş 47, Roman 73



La revenirea în Liga I, după o absență de 11 ani, FC Argeș a pierdut meciul de deschidere al noului sezon competițional. Piteștenii au cedat cu 2-3, în disputa de vineri seară, de pe propriul teren, cu FC Botoșani, formație care va reprezenta țara noastră în preliminariile Europa League.


Cele două echipe au oferit un joc spectaculos, cu 5 goluri, ratări uriașe, dar și cu mult suspans. Chiar dacă moldovenii au plecat de la Pitești cu cele 3 puncte puse în joc, trupa pregătită de Marius Croitoru a tremurat până pe final pentru victorie. Botoșaniul a început în forță partida și a deschis scorul în minutul 9 prin Cîmpanu, care după o incursiune de excepţie, a finalizat fără emoţii. Oaspeții au controlat jocul, dar nu au mai marcat până la pauză, însă au făcut-o la startul celei de a doua reprize, prin Chindriş, care după ce s-a desprins de lângă Leca, a trimis în poartă, după un corner. Botoșaniul a marcat și golul trei prin Mihai Roman care a trimis în plasă centrarea lui Holzmann. În afară de cele trei goluri marcate, oaspeții au mai avut și alte ocazii, șutând de două ori în bară, prin Dugandzic și Babunski. Piteștenii au revenit în joc în doar 7 minute prin golurile marcate de Gabi Deac și Ionuț Năstăsie. Ultimele zece minute au fost de infarct pentru fanii piteșteni. Același Năstăsie a avut șansa de a restabili egalitatea în minutele de prelungire ale acestui joc, însă lovitura liberă executată de acesta s-a oprit în zid. Reluările tv au arătat că mingea a fost oprită cu mâna de un fotbalist moldovean iar la acea fază se putea da penalty.
Caseta tehnică:
FC Argeș: Greab – G. Matei, Leca, Turda, Muşat – Prepeliţă(min.64 Năstăsie), Meza Colli – Mirică(min.2 G. Deac), Popescu(min.46 Honciu), Matiș(min.46 Grecu) – Buhăescu(min.65 Ndiaye Mediop). Rezerve neutilizate: Şerban, Şerbănică, Tofan, Micle. Antrenor: Ionuț Badea.
FC Botoșani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann – Rodriguez, Florescu (min.66 Babunski) – Ashkovski(min.60 Keyta), Cîmpanu(min.76 Fili), Ofosu(min.66 M. Roman) – Dugandzic(min.76 Cascini). Rezerve neutilizate: Hankic, Patache, Carlone, Plămadă. Antrenor: Marius Croitoru.
Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Horațiu Feșnic; Asistenți: Valentin Avram, Alexandru Cerei.
Observatori: Ioan Onicaș(Zalău), Aurică Beldeanu(Craiova)
Cartonașe galbene:
Gabi Deac, Leca,Gabi Matei / Cîmpanu, Șeroni
Cum s-au marcat golurile:
– min.9: 0-1! Leca și Turda îl blochează pe Dugandzic, dar îl scapă din vedere pe Cîmpanu, care vine din spate și înscrie.
– min.47: 0-2! Jonathan Ridriguez execută o lovitură liberă, iar mingea e împinsă de Chindriș în poartă.
– min.73: 0-3! Holzman centrează de pe stânga, iar Mihai Roman deviază în plasă.
– min.79: 1-3! Deac transformă cu emoții lovitura de pedeapsă scoasă de Mediop.
– min.85: 2-3! Năstăsie profită de o mingea care îi rămâne cu noroc și marchează cu un șut din prima.
Ionuț Badea: ”Erorile individuale ne-au costat”
La finalul meciului cu FC Botoșani, pierdut de FC Argeș cu 2-3, Ionuț Badea, antrenorul piteștenilor, a recunoscut superioritatea moldovenilor.
Principalul alb-violeților spune că echipa pe care o pregătește trebuie să lucreze mai mult, dacă vrea să rămână în prima ligă: ”O primă repriză foarte proastă a noastră. Nu am avut posesie astăzi și nici nu am alergat. E aproape imposibil așa. Am întâlnit o echipă bună, și individual, și ca joc. Prefer să rămân cu repriza a doua. În prima repriză ne-am prezentat slab, am foarte multe semne de întrebare pe care trebuie să le rezolv până la următorul meci. Deși eram echipa care încercam să conducem jocul și am făcut asta în play-off-ul Ligii 2, astăzi trebuia să prindem o zi foarte bună ca să emitem pretenții. La pauză am schimbat ca să dinamizăm mai mult. Am comis erori individuale, la poziția față de minge și adversar, iar acestea ne-au costat. Lucrăm la asta. Din păcate, trebuie să lucrăm mai mult, mai des. Totuși, important e ca jucătorii să rămână și cu ceva bun. Până la urmă, era un meci greu de câștigat, în fața unui adversar care nu se bate pentru același obiectiv cu noi”, a spus Badea la microfonul Digisport.
Croitoru: ” De la 3-0 am intrat în degringoladă”
Deși la un moment dat a condus și cu 3-0 în disputa din Trivale, FC Botoșani a fost foarte aproape de a pierde puncte importante la Pitești, în confruntarea de vineri seară, cu FC Argeș, din prima etapă a Casa Liga 1.
După meci, Marius Croitoru, tehnicianul Botoșaniului, nu își putea explica momentele de relaxare din ultimele zece minute: „E inexplicabil, e vina mea! Fotbalul se joacă până în minutul 90. Cred că e vina mea, poate n-am fost explicit la pauză. Nu-mi găsesc cuvintele, de la 3-0 să ajungi la ultima fază, să intri într-o degringoladă… Sunt foarte supărat pentru această seară care a început destul de bine. Dar în ultimul minut nu știam pe unde să scoatem cămașa!. Din păcate străinii care au venit s-au făcut români, au preluat acea mentalitate în care e de ajuns 3-0. Am văzut echipe mari care nu se opresc nici la 5-0. Dacă ne prezentăm așa și în Europa, la meciul din Kazahstan am ajuns aici degeaba. Puteam lua și al treilea gol și toată această emulație se poate transforma în coșmar. Nu accept niciodată ca jucătorii să ia adversarul la mișto și să nu se respecte,” a declarat Marius Croitoru după meci, la microfonul Digisport. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.